02-01-08

Geen column meer op MediaFlandria

In samenspraak met MediaFlandria heeft onze columnschrijver Michiel D.W. besloten dat hij geen columns meer zal schrijven. Wegens tijdgebrek heeft hij geen tijd om maandelijks een vers column neer te pennen. Zijn rubriek 'Michiel D.W. Kijkt TV' wordt dus afgeschaft. Momenteel zoekt MediaFlandria geen nieuwe columnschrijver.

12:32 Gepost door MediaFlandria in Michiel D.W. kijkt TV | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

01-11-07

Column: Michiel D.W. Kijkt TV

MichielDW kijkt TV2
Voilà hier ben ik weer! Vanaf nu komt mijn column maandelijks op MediaFlandria op de eerste dag van de maand. Tussen mijn laatste column en nu is er al veel veranderd op televisiegebied, over de flop van Goedele Liekens, ga ik het, zoals Het Nieuwsblad, niet hebben maar toch zijn er wat nieuwigheden op de buis gekomen op alle zenders.

Mijn laatste column dateert van 9 oktober, wat dus al bijna een maand is geleden. Dan was het de start van De Slimste Mens Ter Wereld en Topmodel, die volgens mij, beiden verbeterd zijn gedurende hun verloop. Op maandag zijn er ook wat veranderingen gebeurt. Zo kon Luke de druk van de dames en van de boeren niet meer langer aan en is hij even verdreven van het scherm. Boer zkt. Vrouw aan zijn kant blijft gewoon goed scoren. Het is een simpel, maar goed format: een boer die een vrouw zoekt. Het brengt humor, drama, verdriet, vreugde enz. met zich mee en dat kan de Vlaamse kijker wel smaken. Ook de presentatrice verdient een pluim, Dina Tersago mag samen met Francesca de leading-lady van de VTM worden genoemd. Maar Eén is de boeren beu en gaat eindelijk in de tegenaanval met het nieuwe programma ‘Viva Victoria', eens zien hoe dat zal scoren.

Op dinsdag was er gedurende de weken ook wat veranderd. Zo is het gedaan met ‘Huwelijk uit Handen' en kwam ‘Terug in je Trouwkleren' in de plaats. Een soort variant op ‘Je bent wat je eet' maar dan met koppels die, zoals de titel doet vermoeden, terug in hun trouwkleren willen. Een ripp-off is soms beter dan het originele maar dat vind ik hier toch anders. Terug in je trouwkleren is wat slordiger gemaakt dan je bent wat je eet, wat als eerste dieet-programma met succes wel goed kon scoren.

Het paradepaartje van VT4 in het najaar, The Block, staat ook op deze dag. Na vele seizoenen zou je denken dat het programma al is uitgemolken, maar niets is minder waar. Elk jaar lijkt het precies erger en erger te worden. Nu is er weer een ruzie die aan deze reeks weer een extraatje geven. Ook een voordeel van dit programma is de presentatie. Het is echt het programma geworden van Hanne Troonbeeckx, die echt haar draai heeft gevonden op VT4 en op The Block. Ook de leading-man van VT4, Hans Otten, doet het zoals gewoonlijk nog zeer goed. En het deuntje blijft op de ene of andere manier steeds in mijn hoofd hangen...

Op woensdag is er niet veel te doen tegen het succes van Sterren Op Het Ijs, wat de andere zenders ook proberen. Het format betert elke week vind ik, ook natuurlijk omdat de kandidaten beter worden, maar ook Sergio begint meer en meer zijn draai te vinden in het presenteren van zo een grote liveshow. Ik heb gisteren nog eens even gekeken naar een stukje aflevering van de Nederlandse versie ervan, ‘Sterren dansen op het ijs'. En ze zijn elkaar waardig hoor, veel beter dan Dancing On Ice. De andere zenders proberen het succes van Sterren op het ijs te kelderen maar menige pogingen mislukken. Zo ook het programma op VT4 ‘Mama zkt een lief', wat ongeveer dezelfde mensen aanspreekt, kan matig boeien en haalt met moeite de 200.000 kijkers.

Op donderdag staan er ook heel wat troeven van verschillende zenders opgesteld. Zo wil Eén nog steeds scoren met hun zoveelste het leven zoals het is, nu huis te koop. Dat een matige start kende, steeds beter werd maar nu toch ook weer wat naar beneden gaat. Lijkt de Vlaming de ‘Huis-programma's' nu al beu? Nu dat de zenders dit als een nieuwe trend zagen? Ook op donderdag is er humor van de partij. Zo loopt op VTM ‘Beauty and de Nerd' dat toch ook wat lachmomenten met zich meebrengt. Zo zie je bijvoorbeeld dat de Nerds moeten speed-daten met mooie vrouwen van de lage landen. Het gesprek vlot totaal niet en valt stil en dan zeggen de nerds dat ze socialer zijn geworden! Wel een nadeel aan dit programma vind ik dat er veel opdrachten terug komen van uit de eerste reeks maar dat moeten we er dan maar bij nemen zeker? Ook op donderdag staat de tweede reeks van ‘De Jeugd van Tegenwoordig' op VT4 dat toch ook mag gerekend worden bij één van de troeven van hun najaar. Het is nog extremer dan vorig jaar omdat de studenten nu ook als boer moeten functioneren, wat zorgt voor weer enkele lachmomenten op de donderdagavond. Het programma is nu misschien iets minder dan vorig jaar omdat het minder vernieuwend is, ook al hebben ze een zeer goede zet gedaan door er een boerderij bij te nemen.

Vrijdag is het normaal altijd showdag. Weinigen gaan uit omdat ze willen uitrusten van hun werk en kinderen mogen langer opblijven, twee goede redenen voor de zenders om een show te programmeren voor jong en oud. Op Eén wilden ze dit tot nu toe bereiken door ‘De Provincieshow'. Leuk concept, dacht bijna iedereen voor het werd uitgezonden, maar de meesten blijven toch op hun honger zitten. Iedereen weet dat het een voorbereiding is op de show voor het najaar van Eén, namelijk ‘Steracteur Sterartiest', maar toch vond ik dat ze meer konden gedaan hebben met dit programma. Het komt voor mij wat te gewoon over, zonder al teveel variatie. Ze konden er dus meer mee gedaan hebben en dus vind ik dat het tijd is dat het mag stoppen.

Op VTM hebben ze het beter verstaan. De uitslag van hun show van het najaar, Sterren Op Het ijs, is een show vol spektakel met de schaatsers van Holiday On Ice. Toch blijf ik bij mijn gedacht om er gewoon 1 show van te maken zonder een aparte show voor de uitslag, zoals bij Sterren Op De Dansvloer. Maar voor zo een dure productie is het misschien beter om er meer uit te halen en het dus op 2 dagen te programmeren.

Op zaterdag hebben beide zenders toch ook wat troeven staan. Zo is er op Eén FC De Kampioenen, dat steeds een van de best bekeken programma's is op de buis. Dit programma wordt nu gevolgd door 1 Jaar Gratis dat toch ook steeds hoge toppen gooit. Maar het is dus weer van dat, de kandidaten werden gezocht door Eén en dus kon men zichzelf niet inschrijven. Velen laten dit niet aan hun hart komen  want het programma blijft scoren op zaterdag. Gevolgd door Geert Hoste en Studio 1, en voorafgegaan door Het journaal en Man bijt hond, haalt Eén 7 van de 10 op zaterdag 27 oktober. Bij VTM mag zaterdag wel hun zwakste dag genoemd worden. Alleen hun vaste waarden als Familie, Sketch Up en Het Nieuws halen de top-10, maar Wittekerke moet het onderspit delven en hun film krijgt ferme concurrentie van de toppremières en topfilms op VT4 en KANAALTWEE.

Op zondag is en blijft het hoogdag voor Eén, ook al komt VTM steeds dichter in de buurt met Lili en Marleen dat blijft scoren. De herhalingen van Witse op zondag blijven steeds het beste scoren op zondag, zo blijkt dus dat de Vlaming nood heeft aan fictie op zondag maar ook aan iets van een show of een wedstrijd, waar ‘De Bedenkers' gretig op inspeelt. De echte shows zijn begonnen vanuit het Atomium en ik vind dat het steeds beter meevalt dan eerst gedacht. De Bedenkers halen meestal net geen 900.000 kijkers en dat is zeker hun verdienste. Bart Peeters is zo een show al gewoon, maar voor Sofie Van Moll was het toch bang afwachten. Maar in mijn ogen doet ze het zeker niet slecht en kan ze misschien ook Eurosong 2008 mee presenteren? Aan de studio is niet echt veel aan, al vind ik dat er precies wel veel volk aanwezig is, maar zoals bij vele shows kan dit bedrog zijn, dat alles er groter uitziet dan in werkelijkheid. Verder probeert Wendy & Verwanten zich sterk te houden maar het blijft wel een domper voor VTM dat het uitgelekt is dat het huwelijk niet doorgaat. SOS Piet wordt ook meer en meer een vaste waarde in de top-10 op zondag, wat volgens mijn moeder wel terecht is! Verder wil ik ook nog eens Sigrid Spruyt bedanken voor de mooie jaren op het scherm!

Tot volgende maand!
MichielDW

17:23 Gepost door MediaFlandria in Michiel D.W. kijkt TV | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-10-07

'Michiel D.W.' voortaan maandelijks

Michiel D.W., onze columnschrijver, heeft besloten dat hij voortaan maandelijks i.p.v. wekelijks een column zal schrijven. Vanaf heden zal zijn column elke eerste dag van een nieuwe maand verschijnen. Zijn volgende column zal dus op 1 november te lezen zijn op MediaFlandria.

18:42 Gepost door MediaFlandria in Michiel D.W. kijkt TV | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-10-07

Column: Michiel D.W. Kijkt TV

MichielDW kijkt TV2
De eerste week van oktober zit er weer op en de zenders beginnen meer en meer hun goede programma’s naar voren te schuiven en dat werpt ook zijn vruchten af.

Zo waren op maandag al enkele nieuwigheden. Eén ving aan met de quiz ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ die al aan zijn 5e seizoen - denk ik, schiet me niet dood als ik fout ben - bezig is, en steeds weer meer mensen boeit. Als je naar een ‘sterrenprogramma’, zoals bv. Sterren Op De Dansvloer, kijkt, dan vraag je je toch af waar ze die sterren steeds maar vandaag blijven halen. Dit gevoel heb ik  ook bij ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Als je leest wie er dit jaar allemaal meedoet heb ik toch weer een gevoel van : ja waarom heeft die nog niet meegedaan? Aan het decor is zo goed als niets veranderd, maar dat was ook niet nodig. Ik ben het decor namelijk niet beu. Toch meen ik te hebben gezien dat Erik nu rechts staat in plaats van links, volgens mij zonder nut maar toch een detail! Aan het spel zelf is ook niets veranderd of toch bijna niets, want nu als je de puzzel niet weet mogen de anderen het ook verder doen. Waar ik toch allemaal niet op let! Toch blijft het voor mij een van de leukste quizzen van Vlaanderen omdat het concept ook zo simpel is, geen prijzen en geen geld maar gewoon voor de eer en voor het ‘niet afgaan’, wat de quiz juist zo plezant maakt.

De kijkcijfers lagen hoog, zeker op maandag, op de andere dagen wat minder maar toch steeds met een prachtig marktaandeel. Ik vind dat het programma meer dan 8 op 10 scoort.

Ook KANAALTWEE startte maandag met een nieuw programma namelijk ‘Topmodel’. Ik dacht eerst van ‘aj nee weer een miss-show’, maar dat is het zeker niet. Er werd zeer duidelijk uitgelegd dat een miss geen model is en omgekeerd. OK, een model moet er mooi uitzien, natuurlijk, maar moet vooral goede maten hebben en ze moet goed kunnen poseren. Bij de eerste selectie kozen ze de modellen op vlak van schoonheid en hoe ze liepen over de catwalk. Hierbij had je al van die lachwekkende scènes waarbij de mensen die oordeelden echt grof uit de hoek kwamen, waarbij je dan dacht van ‘ocharme die meisjes’, but that’s life zeker? Verder werden ze dan ook beoordeeld op hoe ze er op foto uitzagen enzovoort. Het programma zat voor mij goed in elkaar  met een kort maar krachtig introfilmpje en een goede presentatie van de jury en van de presentatie. Het spijtige is wel dat het op KANAALTWEE is. Dat is niet slecht bedoeld, maar het is gewoon zo dat KANAALTWEE op sommige dagen echt een prachtige programmatie heeft en op andere dagen niet en de kijkers zullen dan vaak deze goede programma’s missen, volgens mij. Het cijfer voor mij voor dit programma ligt tussen de 7 en 7.5. Ik denk dat we het beste nog niet hebben gezien.

Over het weekend vind ik dat we heel kort kunnen zijn. Ik vind dat er zo niets meer op tv is in het weekend om naar uit te kijken, of licht het alleen aan mij? Voor mij is er momenteel veel meer te beleven in de week dan in het weekend. Wanneer smijten de zenders hun glorieprogramma’s van het weekend eens op de buis met NIEUWE afleveringen van Witse of Flikken bijvoorbeeld, of met Steracteur Sterartiest, wat nu niet zo een glorieprogramma is, maar het zal in iedere geval beter scoren dan ‘De Provincieshow’. Maar naar mijn weten zijn de weekenden in het voorjaar meer bezet met bv Eurosong, Flikken, Debby&Nancy, de Pappenheimers,… VTM probeert nu zeker zijn weekends vol te smijten met goede programma’s maar als je een programma als Wittekerke nooit hebt gevolgd ben je verplicht om naar een of andere film te kijken.

Volgende week zijn er weer wat nieuwe programma’s op de buis met onder andere ‘Outback Luke’ en De Jeugd Van Tegenwoordig. VT4 en VIJFTV gaan er precies ook eens aan beginnen!

Tot volgende week!
Michiel D.W.

17:34 Gepost door MediaFlandria in Michiel D.W. kijkt TV | Permalink | Commentaren (4) | Tags: column, d w, michiel |  Facebook |

02-10-07

Column: Michiel D.W. Kijkt TV

MichielDW kijkt TV2
Vorige week was het ramadan voor de columnschrijvers, maar deze week wordt er jullie weer een ovenvers column voorgeschoteld. Deze week heb ik het over programma’s die ‘komen en gaan’. Of u al de buik vol hebt van bepaalde programma’s, maakt u volledig zelf uit. Ik weerhoud me er echter niet van mijn ongezouten mening over die programma’s te geven.


Op maandag was er niets nieuw op tv, dus gaan we maar meteen over naar dinsdag. Eindelijk! De langverwachte telenovelle ‘Sara’ ging van start op VTM. Een modern sprookje, zeiden ze daar bij VTM, en dit kon je in alle facetten opvatten. Omdat er niets anders op tv was dinsdag keken we met z’n allen naar Sara. Het begon al vanaf minuut 1 met clichés, wat ook de bedoeling was van VTM. De aanpak van de generieken bij VTM, vind ik wel vreemd. Bij Sara duurt de generiek wel lang - iets te lang als je het mij vraagt. Sommige programma’s hebben dan weer helemaal géén generiek. Als ze dan toch voor een lange kiezen, kunnen ze volgens mij beter de namen van de acteurs vermelden. Gelukkig werd de generiek mooi ingezongen door Natalia, die geen lelijk eendje is. Gedurende een uur werden we verwend met een mooie telenovelle die ons Emma snel moest doen vergeten, maar de leugens, clichés en verhoudingen zullen steeds weer van de partij zijn. Over de acteerprestaties kunnen we kort zijn: de rollen zijn de acteurs op het lijf geschreven. Ze spelen beter dan de acteurs uit ‘Emma’, zeker als je met de begindagen van die telenovelle vergelijkt.

Bij 1 personage had ik wel mijn bedenkingen, Alexander, die wordt gespeeld door Kurt Rogiers. Hij moet de slechterik spelen, maar bij mij komt hij het minst overtuigend over. Buiten sommige minpuntjes, heeft deze telenovelle echt zijn waarde en dat werd ook gerespecteerd door Vlaanderen. Nu het tegenover Blokken staat gaat het al wat minder, wat ook te verwachten was, maar ik heb er zeker een goed oog in. Het krijgt van mij een dikke 7.5.

Na dinsdag heeft VTM ook woensdag een nieuw programma staan. Het zou één van de toppers moeten worden van het najaar voor VTM. De zender wil graag ook een derde succesvolle dag creëren met ‘Sterren Op Het Ijs’. Een hele nieuwe formule, voor Vlaanderen dan toch, want het is geïnspireerd op de Nederlandse versie. Maar dat kan menig Vlaming niet schelen en dat was ook wel duidelijk aan de kijkcijfers. Over de show kunnen we zeer kort zijn : het is gewoon goed! Maar elke show heeft natuurlijk zijn minpuntjes.

Zo begon de show, het aftellen leek me wel leuk, dan op 0 verwachtte ik veel vuurwerk, show en spektakel en een generiek waarbij je wordt opgewarmd voor de rest van het programma, ik bleef echter op mijn honger zitten. Sergio kwam op en zong denk ik 3 à 4 regeltjes met wat danseressen, wat vuurwerk en dan kwam Francesca en ineens begon de show. Waarom was er geen generiek met de voorstelling van kandidaten? In ‘Splash’ hadden ze zo wel een beginfilmpje, waarom gebruiken ze dat dan niet? Of dat van in de reclame? Maar dat nu even terzijde.

Na even gekeken te hebben heb je al wat meer oog voor het decor. Het oogt veel warmer dan ‘Dancing On Ice’ en dat is ook wat VTM wil bereiken. Er zit veel publiek, dat overal verspreid zit. Wel spijtig dat er weer veel oranje dingen inzaten zoals de kamer waar de kandidaten hun beurt zaten af te wachten en het gangetje van deze kamer met de ijspiste, maar dat zullen we er maar bijnemen. VTM is nu eenmaal oranje zeker! Iedereen had wel verwachtn dat Katrien Pauwel weer in de jury zou zitten. Ik had ook verwacht dat er een Nederlands jurylid zou bijzijn, wat ook het geval was. In België hebben we niet zoveel schaatskampioenen. Ik vind het goed dat men voor Joan Haanappel gekozen heeft. Misschien was ze vorig jaar wat pro-Nederland, maar dit jaar zal dat niet zo zijn, simpelweg omdat er geen Nederlanders deelnemen.

Natuurlijk is er één iemand die de show nog een extra meerwaarde geeft: Francesca Vanthielen. De geweldige Francesca is echt dé presentatrice van VTM. Ik mis haar echt bij programma zoals, bijvoorbeeld, Just The Two Of Us. Natuurlijk kan ze niet àlle programma’s presenteren ... Ook wel leuk dat ze toch al goed kan schaatsen op het ijs, tegenover Sergio die weer denkt dat hij kan schaatsen maar er toch met knikkende knieën op het ijs staat, wat hem weer typeert maar dat niemand deert.

 Je zou nog zoveel dingen over dit programma zeggen: kostprijs, koppels, camerawerk … Al kan je over dit laatste niet veel zeggen, het wordt gefilmd door Alfacam, wat hoog staat op wereldniveau op dat vlak. Het programma krijgt van mij zeker een 8.5, iets waar de koppels zelf nog voor mogen oefenen.

Op zaterdag was het de laatste aflevering van Junior Eurosong op Eén.  Sommigen zijn blij dat ze er vanaf zijn, anderen niet omdat ze nu weer vroeger moeten gaan slapen van hun ouders (kleinere kinderen). Het tv-debuut van Ben Roelants op Eén zit er op. De VRT kan nu gaan kijken welke programma ze nog door hem zullen laten presenteren. Deze show bewijst nog maar eens dat Vlaanderen toch smaak heeft, wat er ook beweerd mag worden, door Trust te kiezen. Vanaf volgende week is er weer Dieren in Nesten.

Zondag begon dan weer het gevreesde nieuwe seizoen van ‘Expeditie Robinson’ dat dit jaar weer verhuist naar KANAALTWEE en daar hopelijk ook zal blijven, zodat het, samen met Topmodel, één van de pijlers van de zender zal worden en blijven. Nu hebben ze maar liefst al 100 mensen die moeten honger lijden al heeft het programma voor mij al wat afgedaan, geef mij dan maar op dat tijdstip ‘De Bedenkers’ op één, ook omdat het nu in mijn provincie was, het lijkt precies wel een tweede Provincieshow!

Vanaf deze week zag de maandagavond er weer anders uit met programma’s  zoals ‘Outblack Luke’ en ‘Topmodel’.  Ook konden we weer genieten van ‘Boer Zkt. Vrouw’. Ik blijf het grappig vinden dat de vrouwen zeggen dat er ‘totaal geen concurrentie is’, terwijl ze de boeren overladen met cadeau’s.-Sinds donderdag weten we dan weer dat er al tv’s bestonden in de 18e eeuw en dat er ook ‘nieuwsboeien’ bestaan - waar die zich bevinden in de nieuwsstudio weet ik niet, maar dat moet je dan maar vragen aan een van de beauty’s van Beauty and de Nerd.

Volgende week zijn er weer een aantal programma’s om mijn oog op te laten vallen! Zo begint vanaf maandag opnieuw De Slimste Mens Ter Wereld op Eén, en welke invloed het zal hebben op programma’s als Sterren Op Het IJs en The Block. Veel dus om naar uit te KIJKEN.

Graag tot volgende week!
 Michiel D.W.

19:28 Gepost door MediaFlandria in Michiel D.W. kijkt TV | Permalink | Commentaren (2) | Tags: column, michiel, televisie, tv, media |  Facebook |

18-09-07

Column: Michiel D.W. Kijkt TV

MichielDW kijkt TV2

Ben je er deze week achter gekomen of je goed kan rijden of goed zou kunnen rijden? Of je een beauty of een nerd bent? Of je je zangtalent hebt laten verloren gaan als je jong was of je nu zangtalent hebt? Ik wel alleszins. Wat mijn uitkomsten zijn zal ik jullie schuldig blijven, wat ik niet schuldig zal blijven, is mijn mening over de programma’s die ik insinueerde.

 

Op woensdag was er ‘De Nationale Rijtest’, hoewel de test eigenlijk enkel op Vlaanderen gericht was. Nu lag de presentatie vooral in handen van Birgit Van Mol en Koen Wauters. Een slimme zet van VTM om nu Rob niet meer de serieuze taak te geven die hij had bij ‘De Nationale IQ-test’. Op zich zat het programma echt goed in elkaar. De wahcttijd tussen de vragen was niet extreem lang, maar toch vond ik dat de show lang duurde. Het is zo een typisch vragenprogramma, net als bij de verkiezingen. Of het beter of slechter was dan de IQ test weet ik niet, maar ik vond alleszinds dat Rob het deze keer beter deed dan de vorige keer. Hij was minder zenuwachtig. De studio was wel hetzelfde en dat is een goede zaak, zo is de kijker meteen vertrouwd met de studio. Ik heb enkel het begin van de show gezien, dus over het laatste deel kan ik niet helemaal oordelen, zoals ook over problemen met het deelnemen enzo. Maar de show krijgt van mij toch zeker een 7,5. Meer kan zoiets niet halen volgens mij. Als je actief gaat meespelen zijn de vragen nog leuk, maar als je niet zelf meespeelt, of het interesseert je niet bepaald, dan zijn de vragen na een tijd wel vervelend.

We gaan de week verder in, en kijk eens aan! Na woensdag komt toch wel donderdag zeker! Het nieuwe programma op donderdag was natuurlijk ‘Beauty & de Nerd’. De titel vind ik nog altijd raar, waarom is dat niet ‘and THE Nerd’ i.p.v. ‘en De Nerd’? Maar dat even terzijde. De eerste aflevering was in ieder geval zeer amusant! Hopelijk kan dat over de nog uit te zenden afleveringen ook gezegd worden. Zoals gewoonlijk zorgde selectieproef al meteen voor onrust bij de Beauty’s. Er waren weer de typische vragen die moesten aantonen of de meisjes al dan niet slimmer dan een kind van 10 waren. Ik moet toegeven dat ik er ook één vraag niet kon beantwoorden – die van die hindoes of wat het ook was. Er waren ook weer van die momenten waar je echt medelijden had met de Nerds. Zoals die ene die zijn bril verloor in de rivier en de beauty trok zich daar niets van aan, deze wou zo snel mogelijk aan de kant, terwijl  ze zelf ook benen heeft gekregen van God. Ook het moment dat die ene nerd op de zetel moest slapen, zodat de hond van mevrouw genoeg plaats had in bed. Het viel me op dat ik het hier twee maal over dezelfde beauty moest hebben …

Er is ook een nieuwe presentatrice, die ik op dit moment nog niet kan beoordelen. Ze deed het naar mijn mening niet slecht maar ze zal nog moeten evolueren in de loop van de afleveringen. Matthias deed het zoals gewoonlijk goed. Het programma schommelt voor mij tussen de 8 en 8.5.

Zaterdag was het weer zover! Nu was het op Eén een echte kinderavond. De kinderen waren thuis baas van 20.00 tot ongeveer 22.00. Nu het niet bepaald concurrentie had met de film op VT4 kon Junior Eurosong goed aan zijn eerste liveshow beginnen, leek me. De intro vond ik niet slecht gemaakt al leek het misschien wat gewoontjes en ze vlogen er ook direct in met het nieuwe nummer van X!nk. Op vele aspecten vind ik de show beter dan vorig jaar, zo is er een betere presentator, ik vond Ilse echt niet meer geschikt en het was ook niet een echt goed duo vond ik. Je hebt trouwens niet per se een duo nodig, zulke shows kunnen gerust door één presentator gepresenteerd worden. Ben was misschien in het begin nog wat zenuwachtig maar hij groeide in de aflevering en in het tweede deel kon ik hem (bijna) niet betrappen op een foutje. Wat vond ik dan nog beter? Geen punten meer, dat kwam soms echt te hard aan voor die kinderen, wanneer ze maar 1 punt kregen van het publiek of van een andere jury. Nu is het gewoon met groen of rood licht. Oké, als je rood hebt ben je ook teleurgesteld maar dan moet je niet meedoen aan zo een wedstrijd, he. Het verband met de coaches vond ik ook een goed idee. Ook de jury die geen punten meer geeft, alles ging sneller vooruit …

Er waren natuurlijk ook een aantal negatieve dingen aan het programma op te merken. Het podium is buiten een aantal kleine veranderingen hetzelfde gebleven, net als het logo. Komt dit door besparingen of wil men een soort eenheid maken tussen alle Eurosongs? Deze studio gebruikten ze ook al voor de kom op tegen kanker show. Zouden ze dit dan ook doen met de grote broer, ‘Eurosong’ die nu ook zo een soort logo heeft? Ik hoop van niet want de vernieuwde studio was altijd iets speciaals bij Eurosong, wat je bij andere grote shows dan weer niet had. Maar dit is natuurlijk allemaal mijn mening.

Ook vond ik de voice-over ook niet echt overtuigend. Het programma schommel voor mij rond de 7-7.5.

Tot volgende week!

Groetjes, Michiel

18:31 Gepost door MediaFlandria in Michiel D.W. kijkt TV | Permalink | Commentaren (6) | Tags: michiel, column, d w |  Facebook |

11-09-07

Column: Michiel D.W. kijkt TV

MichielDW kijkt TV2
Het schooljaar is begonnen en ook de herfst staat al te trappelen om te beginnen. Dit is meestal het signaal voor de grote zenders om de kijkers te belonen op het wachten in de zomer. Nieuwe tv-programma’s worden op de kijker afgevuurd. Zo kregen we elke dag zeker een paar nieuwe programma’s en het zijn drukke tijden om deze allemaal te kunnen analyseren. Zo heb ik er voor deze column 3 programma’s die ik ga bespreken: ééntje van elke zender. 

Ik begin, logisch, met de eerste dag van de week. Voor degenen die het niet weten, maandag. En wel met een van de toppers van de week, vind ik toch, namelijk Boer Zoekt Vrouw op VTM. Het is al de derde jaargang van dit datingprogramma maar toch blijft het een van de best bekeken programma’s op VTM. VTM houdt het programma afwisselend en ik vind het een goed idee dat ze het programma een paar jaar opgebrogen hebben. Dit jaar waren er enkele vernieuwingen. Zo deed er nu ook een boerin mee die, zoals verwacht, veel reacties kreeg. Dina Tersago kent weer drukke tijden met 2 van haar best bekeken programma’s ‘Boer zoekt vrouw’ en ‘Wie Wordt De Man Van’ dat donderdag ook van start ging. Toch gaf ze je weer een warm gevoel bij het begin van het programma en ze is zeker een meerwaarde voor het programma én voor VTM. Er waren ook zeker grappige momenten, zoals die boer die maar 5 - of hoeveel waren het er juist? -  kreeg. Van mij krijgt het programma zeker een 8 al kan het natuurlijk nog meer halen. Zien wat het volgende maandag zal geven. 

Op dinsdag had je ‘Huwelijk uit Handen’ en ‘Supernanny’ die de VTM-avond vulden en waar je toch eens mee kon lachen met tante Odette! Maar ik keek daarna niet naar de Supernanny maar naar de sterkhouder van VT4 in het najaar, namelijk het vijfde seizoen van The Block, waar 4 koppels elk een appartement moeten restaureren op enkele weken tijd. Wat me wel opviel was dat er veel mensen bijzitten die al hun huis hebben gerestaureerd of nog bezig zijn. Ze willen daar precies veel geld verdienen! Het begon zoals altijd met een telefoontje. In dat telefoontje werd de kandidaten medegedeeld dat ze in deze editie iets vroeger dan voorzien afscheid moesten nemen van vrienden en familie. Dan kwam er weer een race in de thuisstad van het programma, Oostende. Het was 1 groot reclameblok voor de stad Oostende dat zijn 4 grootse troeven uitspeelde. Ik vind dat ze zich dit jaar richten op een grote groep kijkers. Het is goed voor mensen die in de stad willen wonen, voor mensen die er al wonen en voor mensen die bij de zee willen wonen. Nadat al de sponsors in beeld waren gekomen en de ene verrassing na de ander kwam, konden we zien wat er zich volgende week zou afspelen. Weer zag je tranen… Het krijgt van mij een 7.5, waarschijnlijk omdat ik er al lang naar kijk! 

Op zondag zag ik naar het nieuwe programma van Eén, de zender waar we nog iets over moeten bespreken. Namelijk het programma ‘De Bedenkers’ met Sofie Van Moll en Bart Peeters. Ik had er persoonlijk niet veel van verwacht omdat ik totaal niet kon raden hoe het in elkaar zou zitten, en op die manier kon het natuurlijk alleen maar meevallen. Het kwam meteen al groots over op het Atomium, waar men opstond. Na enkele minuten was je al echt geboeid door de uitvindingen en wou je echt weten welke uitvindingen nog zouden volgen. Voor mij deden Sofie en Bart het goed en ook de jury! Ik kende er maar 1 persoon van maar als ze hen voorstelden en en vertelden wat ze allemaal al gedaan hadden in hun leven, bleek het echt wel een goede en professionele jury te zijn! Over het programma zelf dan. Ik vond dat het goed in elkaar zat, al vond ik wel dat ze te lang bleven stilstaan bij de eerste kandidaat en op het einde toonden ze ineens allemaal kandidaten die door waren. OK, ze zeiden wel wat ze hadden gedaan, maar je kon het niet echt zien, wat ik wel wat spijtig vond. Dit zijn mijn enige bedenkingen. Verder vind ik dat ze het talent van de mensen in kwestie goed tonen. Van mij krijgt het programma ook een 8. Volgende keer bespreek ik deze 3 programma’s : ‘Beauty En de Nerd’, ‘Junior Eurovisie Songfestival’ en ‘De Nationale Rijtest’.  

Tot volgende week!
Michiel D.W.

19:19 Gepost door MediaFlandria in Michiel D.W. kijkt TV | Permalink | Commentaren (18) | Tags: michiel, dw, column |  Facebook |