12-02-09

760 000 voor 'Het Nieuws'

TV-stuff2009

Het Nieuws // vtm // woensdag 11 februari 2009 // 18u59
760 000 kijkers // 35% madl.

nieuwsWe leven in historische tijden. Nu eens valt er een regering, dan weer een bank. In die historische tijden worden nieuwsuitzendingen druk bekeken. Hoewel vooral de VRT in Vlaanderen de nieuwsbrenger op tv is, profiteert vtm er ook van. De VRT haalt zowat 1 miljoen kijkers met haar journaal, terwijl men het op vtm met zo’n driehonderdduizend kijkers minder moet stellen. Gisteren was de heisa rond Fortis voorpaginanieuws. Het neenkamp heeft beslist dat de bank niet verkocht mag worden aan het Franse BNP Paribas. Maar of die verwerping wel een goede zaak is, weet niet iedereen zo goed. Daarom dat men duiding wil en daar zorgen de nieuwsprogramma’s voor. Het Nieuws werd gisteren door 764 898 kijkers bekeken (madl: 34,70%).

Martkaandelen tv-zenders (VVA 15-44 jaar)
1. Eén (28,3%)
2. vtm (23%)
3. Canvas (10,8%)
4. VT4 (10,1%)
5. 2BE (8,5%)
6. VIJFtv (6,9%)
7. Vitaya (2,8%)

U kan de kijkcijfers nalezen op de internetsite van de VRT (woensdag)

19:16 Gepost door MediaFlandria in Tv-stuff | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-09

Vtm haalt boerenbedrog van scherm

"We hebben het niet geweten"

De Vlaamse werkloze heeft vanaf vandaag weer een bezigheid minder. Vtm haalt het astroprogramma 'AstroContact' van de buis. Aanleiding is een interview in Dag Allemaal waarin twee voormalige presentatrices hun boekje open doen. Vtm verklaart bij hoog en bij laag dat ze niet wisten dat het programma mensen bedroog. Yeah, right ...

Klinklare onzin, natuurlijk. Nadat belspellen minder en minder winstgevend werden konden de zenders twee dingen doen: ofwel de hele handel afschaffen, zoals VT4 en VIJFtv deden, of wel verder gaan en een nieuwe manier vinden om kijkers via bedenkelijke manieren geld af te troggelen, zoals vtm en 2BE deden.

Het was een publiek geheim dat belspellen en ook astrotv frauduleus verloopt. Mensen moeten naar een betaalnummer bellen om vervolgens aan het lijntje gehouden te worden. De goedgelovige mensen zien om de minuut anderhalve euro van hun telefoonrekening recht naar de rekening van de Nederlandse producent Byteplanet lopen, om daarna gedeeltelijk in de portefeuille van vtm te belanden.

De 'gelukkigen', die door het lot uitgekozen waren en in de studio raakten, werden professioneel afgescheept door de babbelzieke presentatrices. "Ooh, mevrouw, u bent dus 72 jaar. Zou het kunnen dat het niet zo goed gaat met uw gezondheid?" en "Ooh, dus u zit al 6 maand zonder werk, wel ze geven mij hier net binnen dat je binnenkort weer werk zult hebben, goed, he?" zijn klassieke gesprekken op de ochtendlijke uren.

Enfin, was, want vtm zet het programma nu tijdelijk stop. Twee ex-presentatrices doen hun verhaal deze week in een professioneel blad. Naar eigen zeggen zagen ze de laatste maanden hoe kijkers aan het lijntje gehouden werden en konden ze niet leven met die praktijken. Toen een van hen haar beklag deed, werd ze ontslagen. Uit solidariteit nam de andere ook ontslag.

Afgelopen Maandag legde het Canvas-programma 'Zonde Van De Zendtijd' de praktijken van AstroContact nog eens aan de kaak. Na 280 euro opgebeld te hebben, zaakten ze eindelijk in de studio ... |MF

18:34 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (2) | Tags: media, geld, bedrog, belspel, vtm, commercieel, 2be, astrocontact, waarzeggerij |  Facebook |

De Designers scoren meer

TV-stuff2009

De Designers // vtm // dinsdag 10 februari 2009 // 20u38
570 000 kijkers
// 22% madl.

De slimste mens ter wereldOok het vtm-programma 'De Designers' loopt stilaan op haar laatste benen. De zender gaat stilaan aan haar voorjaarsprogrammatie beginnen. Morgen is het de grote presentatie van het vtm-voorjaar. Vtm heeft heel wat goed te maken. Ze zijn de afgelopen maanden simpelweg platgewalst door concurrent Eén. Dat is wel een jaarlijks terugkerend fenomeen, aangezien de commerciële zenders het in de winter wat rustiger aan doen, aangezien het dan voor adverteerders minder interessant is om zendtijd te kopen. Goedkope programma's, zoals De Italiaanse Droom en De Designers zijn dan ideaal. Bij De Designers heeft vtm dan ook nog eens de mogelijkheid benut om het programma helemaal op te hangen aan één adverteerder: kledingwinkel JBC. Goed voor JBC, maar de kijker lijkt niet heel wild te zijn van het programma.
We zullen blij zijn als Mijn Restaurant, Aspe en consoorten terugkomen. De Designers haalde gisteren 571 900 kijkers (madl: 21,80%).

Martkaandelen tv-zenders (VVA 15-44 jaar)
1. Eén (29%)
2. vtm (25,4%)
3. VT4 (8,8%)
4. Canvas (8,5%)
5. VIJFtv (8,4%)
6. 2BE (6,9%)
7. Vitaya (2,7%)

U kan de kijkcijfers nalezen op de internetsite van de VRT (dinsdag)

18:12 Gepost door MediaFlandria in Tv-stuff | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stuff, kijkcijfers, media, tv, vtm, jbc |  Facebook |

10-02-09

Toekomst Sergio bij SBS onzeker

Geen nieuwe plannen voor presentator

felice_maakt_overstap_naar_vt4_en_vijftv_newsimageNa Goedele Liekens en Gene Thomas, lijkt Félice een nieuw slachtofer te worden van de besparingen bij SBS Belgium, het bedrijf boven VT4 en VIJFtv. Het exclusiviteitscontract dat hij had met de groep wordt niet verlengd, zo meldt Dag Allemaal. Uiteraard "is het nog wel mogelijk dat de man nog programma's maakt voor de zenders van SBS".

Het VIJFtv-programma 'Te Nemen Of Te Laten' krijgt geen vervolg. Dit is zowat het grootste project dat Félice bij de zender gekregen heeft en nu dat vervalt wordt zijn toekomst heel onzeker. Zijn contract wordt in ieder geval niet verlengd.

Félice is niet het eerste slachtoffer van de reorganisatie bij SBS Belgium en hij zal waarschijnlijk ook niet de laatste zijn. Ook Roos van Acker heeft al verschillende keren geopperd dat er voor haar voorlopig niets meer op tafel ligt.

VT4 en VIJFtv willen besparen, door gezichten te ontslaan en door zich weer meer te richten op hun doelgroepen. |MF

20:24 Gepost door MediaFlandria in ProSiebenSat.1 Media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: contract, sbs, belgium, vt4, felice, te, vijftv, laten, nemen |  Facebook |

'Hartelijke Groeten' flopt

Amper 400 000 kijkers

logoEénHet nieuwe Eén-programma 'Hartelijke Groeten aan Iedereen', waarin Vlaanderen een boodschap de ruimte instuurt voor eventuele buitenaardse wezens, is volledig geflopt. Het blijft nu afwachten of het programma in de komende uitzendingen nog iets goed kan maken.

Enkele weken geleden was op Eén de startaflevering al te zien. Die haalde toen een goed, maar geen uitermate goed, kijkcijfer. Dat kon niet gezegd worden van de tweede aflvering afgelopen zaterdag, na de eveneens in kijkcijfers gedaalde FC De Kampioenen. Je zou denken dat er zaterdag een vloek rustte op Eén.

Hartelijke Groeten aan Iedereen haalde 389 945 kijkers. "Dat is inderdaad een pak lager dan wat we gewend zijn van Eén", zegt zegsman Björn Verdoodt. "We geven het programma wel nog alle kans. Het feit dat er weinig kijkers wergzappen geeft ons in iederee geval hoop."

Het programma wordt gepresenteerd door Sofie Van Moll, die bijgestaan wordt door Tom Waes. |MF

20:17 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: groeten, vrt, mol, een, tom, iedereen, sofie, waes, hartelijke, moll |  Facebook |

Aarzelende start voor 'Beauty en de Nerd'

TV-stuff2009

Beauty en de Nerd // vtm // maandag 9 februari 2009 // 20u38
590 000 kijkers // 22% madl.

Mathias Coppens en Renate VerbaanGisteren nam de derde reeks van Beauty en de Nerd het scherm in. De komende weken kan u op maandagavond genieten van een nieuwe reeks van dit heerlijke programma.
Wacht neen, laat varen die ironische toon en laten we een koe een koe noemen: waarom maakt vtm in godsnaam nog een reeks van dit irritante programma? Na drie reeksen hebben we het allemaal wel gezien. Standvastige babes die op het einde verklaren dat "nerds eigenlijk de mooiste jongens op aarde zijn" en onzekere nerds die helemaal openbloeien en plots geen enkele belemmering meer ondervinden tijdens het versieren van een vrouwmensch.
Tot overmaat van ramp doen er ook nog eens Hollanders meer. Je zal het maar zijn en Hollands en onzeker en nerdy of en Hollands en dom en verwaand.
Wij wensen de nerds en de beauty's alvast veel succes, maar rekenen ons zeker niet bij de 587 363 fans (madl: 21,90%) die gisteren gekeken hebben. Overigens een weinig overtuigend kijkcijfer.

De Laatste Show // Eén // maandag 4 februari 2009 // 21u55
870 000 kijkers // 40% madl.

Frieda Van Wijck is terug met haar Laatste Show. Na weken van de Slimste Mens is dat toch wel een zware dobber, met alle respect voor Frieda. Het zou getuigen van grote populariteit, misschien wel tot het ziekelijke toe, als we door dit nieuws heugelijk zouden zijn.
Maar De Slimste Mens was toch niet helemaal weg. Freek Braeckman, de slimste mens ter wereld, was de eerste studiogast. Er werd nog wat nagekeuveld over de finale. Frieda en haar team bleken Braeckman en zijn vriendjes De Wever en Verstraete een hartslagmeter opgespeld te hebben, voor ze aan hun finale begonnen. Zo konden we gisteren kijken bij wie het tempo van de hartslag steeg of daalde in welke situatie.
Wiens hartslagen ook stegen, waren die van de aanwezige schare fans van Freek, veelal tienermeisjes die er een nieuw idool bij hebben.
Er keken 871 398 kijkers (madl: 39,60%).

Martkaandelen tv-zenders (VVA 15-44 jaar)
1. Eén (28%)
2. vtm (23,7%)
3. Canvas (12,9%)
4. 2BE (9,6%)
5. VT4 (8,3%)
6. VIJFtv (4%)
7. Vitaya (3,7%)

U kan de kijkcijfers nalezen op de internetsite van de VRT (maandag)

09-02-09

De Kampioenen onder het miljoen

TV-stuff2009

F.C. De Kampioenen// Eén // zaterdag 7 februari 2009 // 20u39
980 000 kijkers // 43% madl.

MarcskeWat is er toch aan de hand met FC De Kampioenen? De eens zo gigantisch populaire humorserie krijgt de laatste weken klappen. Vorige week merkten we al op dat het kijkcijfer lager lag dan bij voorgaande seizoenen. Afgelopen zaterdagavond haalde het programma niet eens een miljoen kijkers. Het is al van kerstavond en oudejaarsavond 2005, traditioneel dagen waarop zeer weinig tv gekeken werd, geleden dat FC De Kampioenen onder het miljoen dook met nieuwe aflveringen. Komt er na al die jaren toch sleet op de formule en is het volk de reeks stilaan beu?
Wie zal het zeggen? Elke programma maakt wel eens een dipje mee en zeker voor een reeks die al meer dan 15 jaar loopt, breken er wel eens mindere tijden aan. Toch is het op z'n minst frapant te noemen dat in een tijd waarin Eén met kijkcijferrecords gooit - afgelopen donderdag nog 2 miljoen kijkers voor Van Vlees en Bloed en De Slimste Mens - een serie die altijd al populair geweest is, klappen krijgt.
Zaterdag keken er maar 975 086 kijkers (madl: 43,30%). Tijd voor bezinning bij de makers? Tijd voor originelere scenario's?

MIA-uitreiking// Eén // vrijdag 6 februari 2009 // 20u36
820 000 kijkers // 36% madl.

Vrijdag was Milow de grote winnaar van de MIA-uitreiking op Eén. Door nummers zoals 'You Don't Know' en 'Ayo Technology' lijkt de Leuvense zanger definitief het hart van het Vlaamse (en Nederlandse) publiek voor zich gewonnen te hebben. Het hart van dEUS-zanger Tom Barman heeft Milow echter niet veroverd. Hij liet zich van zijn meest onsportieve en onverdraagzame kant zien tijdens de show. Toen Barman zag dat Milow al 'zijn' prijzen in ontvangst nam en dEUS omwille van haar arrogante speech ("Merci en tot subiet!") tijdens de in-ontvangst-name van de eerste MIA een serieuze afgang dreigde te maken, begon hij dingen te roepen als: "Het is maar een cover". Daarmee doelt hij op het feit dat het succesnummer 'Ayo Technology' origineel van rapper 50 Cent is.
Tot overmaat van ramp begon Barman dan ook nog eens te drinken en - hoewel dat strikt verboden is in een tv-studio - te roken. Zelfs dEUS-fans vonden hun idool, dat enkele jaren geleden nog de 0110-concerten voor de verdraagzaamheid organiseerde, arrogant overkomen.
Er keken 820 517 kijkers (madl: 36,30%) naar de Music Industry Awards-uitreiking.

De Smaak van De Keyser// Eén // zondag 9 februari 2009 // 21u29
1,6 miljoen kijkers // 56% madl.

Georges blijkt niet de grote smeerlap te zijn die hij doorheen heel 'De Smaak van De Keyser' scheen te zijn. In de ontknopingsaflveringen van de serie werd dat gisteren duidelijk. Marchoul - jawel, een Waal - blijkt Alfred opgehitst te hebben, waarop die zijn beste vriend Georges aanviel. Uiteindelijk stierf Alfred door de haak van een kraan, die hem door Marchoul aangeworpen werd. In zijn laatste levende seconden vroeg hij zijn vriend Georges niets te vertellen aan zijn liefje Helena. Wat meteen ook verklaart waarom Georges doorheen zijn leven nooit de waarheid heeft verteld aan Helena, die hij als vrouw genomen heeft.
Voor iemand die de prachtige reeks 'De Smaak van De Keyser' niet gevolgd heeft, is bovenstaande alinea waarschijnlijk Chinees. De anderen hebben gisteren een zeer mooi einde gezien. De slotaflevering haalde 1 604 350 kijkers (madl: 56,30%).

Martkaandelen tv-zenders (VVA 15-44 jaar)
Vrijdag
1. Eén (31,5%)
2. Eén (22,1%)
3.2BE (11,6%)
Zaterdag
1. Eén (25,6%)
2. vtm (21,4%)
3. Canvas (10,9%)
Zondag
1. Eén (38,8%)
2. vtm (20,3%)
3. VT4 (11,3%)
4. Canvas (6,9%)
5. 2BE (6,5%)
6. VIJFtv (4%)
7. Vitaya (2,6%)

U kan de kijkcijfers nalezen op de internetsite van de VRT (vrijdag, zaterdag en zondag)

19:46 Gepost door MediaFlandria in Tv-stuff | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stuff, vrt, roken, drank, deus, tv, smaak, milow, kampioenen, een, tom, barman, mia, keyser |  Facebook |