03-02-09

Tom Waes naar deMENSEN

Zal hij nog te zien zijn op 2BE en VT4?

Tom WaesTom Waes, bekend van Tragger Hippy en Tomtesterom, heeft een exclusief contract afgesloten met productiehuis deMENSEN, dat grotendeels in handen is van Woestijnvis.

Voor deMENSEN zal hij een tweede reeks maken van Tomtesterom, een programma waarin Waes enkele handleidingen test op 'hiaaten'. In het eerste seizoen probeerde hij te vliegen met een primitieve vliegmachine en was hij enkele dagen papparazo. Welke uitdagingen Waes in seizoen twee aangaat, wordt momenteel nog druk uitgedokterd door zijn nieuwe werkgever.

De kans lijkt nu ook klein te zijn dat Waes nog op andere zenders dan die van de VRT te zien is. deMENSEN maakt namelijk vooral programma's van de VRT, denk maar aan 'Blokken'.

Vroeger presenteerde Waes op 2BE het verborgencameraprogramma 'Tragger Hippy', dat succes kende. Normaal gezien zou hij dit voorjaar ook te zien zijn in een VT4-programma. Waarschijnlijk heeft VT4 dat programma geannuleerd of uitgesteld wegens de crisis. |MF

19:02 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vt4, tom, happy, trigger, tragger, hippy, 2be, demensen, waes, tomtesterom |  Facebook |

An en Jos winnen Italiaanse Droom

TV-stuff2009

De Italiaans Droom // vtm // maandag 2 februari 2009 // 20u40
750 000 kijkers // 28% madl.

VTMnieuwGisterenavond hebben An en Jos, twee geliefden met rasechte Vlaamse namen, de bed-and-breakfast uit het vtm-programma 'De Italiaanse Droom' gewonnen. Het jonge koppel Eline en Jan hebben dus het onderspit gedelft.
Vanaf 1 april - en dat is heus geen grap - kan u logeren in Casa Del Alba, de bed-and-breakfast in het Italiaanse dorpje Montelparo.
De finale-uitzending scoorde 746 698 kijkers (madl: 27,70%). Dat is niet slecht, zeker naar de huidige vtm-normen, maar het kon misschien beter. Het programma heeft niet echt kunnen flirten met de grens va, 800 000 kijkers, behalve dan in het begin. Een nieuwe reeks raden wij vtm dan ook niet aan.

De Slimste Mens Ter Wereld // Eén // maandag 2 februari 2009 // 21u56
1,4 miljoen kijkers // 58% madl.

De finaleweek van De Slimste Mens Ter Wereld werd gisterenavond afgetrapt. De volgende drie dagen zullen zwaargewichten zoals Bart De Wever, Freek Braeckman en Lieven Verstraete het tegen mekaar en anderen opnemen. Gisteren wist Goedele Liekens al door te stoten naar haar tweede finale-uitzending. Ze had zich inmiddels een bril aangemeten, waardoor gênante situaties, zoals die zich voordeden bij haar eerste reeks deelnames, uitbleven. Proficiat, Goedele.
Ook proficiat aan het team van De Slimste Mens, ze wist namelijk 1 418 663 kijkers aan het scherm te kluisteren. Dat is zowat 58,40% van alle kijkers die op dat moment tv keken.

Martkaandelen tv-zenders (VVA 15-44 jaar)
1. Eén (32,9%)
2. vtm (24,2%)
3. Canvas (9,5%)
4. VT4 (8%)
5. 2BE (7,8%)
6. VIJFtv (4,9%)
7. Vitaya (3,7%)

U kan de kijkcijfers nalezen op de internetsite van de VRT (maandag)

18:50 Gepost door MediaFlandria in Tv-stuff | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bed, kijkcijfers, droom, an, breakfast, vtm, jan, vmma, eline, italiaanse, jos |  Facebook |

02-02-09

Joden (weer) boos op VRT

"Joodse satire in 'Man Bijt Hond' kan niet door beugel"

VRTHet zit er weer eens bovenarms op tussen de joodse gemeenschap en de VRT. In 'Het Gesproken Dagblad', een satirische rubriek uit 'Man Bijt Hond', werd een filmpje getoond over instellingen waar de joden nog niet boos op zijn.

En tegenwoordig zijn de joden nogal veel boos. Op de VRT, omdat ze een uitzending van het Canvas-programma 'Plat Préféré' weidden aan Hitler, op Bert Anciaux, omdat die het drama van Dendermonde vergeleek met de Israëlische invasie van de Gaza-strook en een jodenmop van Philippe Geubels op Radio 1 lokte ook negatieve reacties uit bij de joden.

Volgens de joods Open VLD'er Claude Marinower was het filmpje 'er zwaar over'. "De joden werden er stereotiep in afgebeeld", zegt hij. Marinower zit ook in de raad van bestuur van de VRT. Hij wil de kwestie op de agenda zetten.

De maker van Het Gesproken Dagblad, zanger Stijn Meuris, komt totaal uit de lucht gevallen. "Wij lachen met iedereen, alle bevolkingsgroepen komen in onze satrische rubriek aan bod. Uiteraard maken wij geen uitzondering voor de joden", zegt Meuris.

Ook de VRT zelf begrijpt de joden niet. Diane Waumans, woordvoerster van de VRT: "Satire en humor moeten zeker kunnen op de VRT zenders. Dat mag gaan over alle bevolkingsgroepen, dus ook over joden. De kwestie zal wel besproken worden op de raad van bestuur."

Vanmiddag zond de VRT de herhaling van afgelopen vrijdag integraal uit, zonder het bewuste fragment eruit te knippen.|MF

15:49 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hond, vrt, man, joden, bijt, jood, een, stijn, satire, joods, meuris |  Facebook |

Lagere cijfers voor 'De Kampioenen'

TV-stuff2009

F.C. De Kampioenen// Eén // zaterdag 31 januari 2009 // 20u39
1,2 miljoen kijkers // 50% madl.

MarcskeKomt er stilaan sleet op de formule van FC De Kampioenen? Kijkcijfergewijs lijkt het nieuwe seizoen toch niet echt het kijkcijferkanon bij uitstek van weleer. Hoewel zowat de helft van de tv-kijkers die op het moment dat De Kampioenen op is, ook naar De Kampioenen kijkt, scoort dit seizoen lager dan voorgaande seizoenen. Afgelopen zaterdag keken er 1 204 255 kijkers (madl: 49,70%). De voorbije weken deed men het iets beter met ongeveer 1,3 miljoen kijkers. Maar de hoge kijkcijfers van 1,4 tot 1,5 miljoen kijkers lijken verdwenen.
Het is wel zo dat de reeks al jaren op het scherm is. Ook de overdreven herhalingen zullen het programma wel schaden. Voorts zijn de scenario's na al die jaren nog steeds erg gelijken op elkaar. De serie is niet echt vernieuwend en blijft ter plaatste trappelen. Een veel voorkomende verhaallijn is die van het misverstand, waarbij een personage een conversatie tussen andere personages afluistert en verkeerde conclusies trekt, met alle gevolgen vandien. Zulke afleveringen waren er te zien in seizoen 1 en ook in het huidige seizoen zijn ze niet weg te denken.
Vooralsnog lijkt de VRT nog steeds te willen doorgaan met FC De Kampioenen.

Het Nieuws // vtm // zondag 1 februari 2009 // 18u59
776 619 kijkers // 33% madl.

Gisteren, zondag 1 februari 2009, was het exact 20 jaar geleden dat vtm begon met uitzenden. Om 19u00 op 1 februari 1989 had Vlaanderen haar eerste commerciële televisiestation. Mike Verdrengh en Guido Depraetere stelden samen met Marlène De Wouters en Lynn Wesenbeek, die nog steeds Het Nieuws presenteert bij de zender, vtm voor aan de kijker. Vtm zou een zender worden voor jonge kijkers en niet zo jonge kijkers.
Meteen na het openingsgala was het VTM-Nieuws het eerste programma dat er te zien was. Het werd toen gepresenteerd door Nadine De Sloovere en Dany Verstraeten. Nadine verliet de zender jaren geleden al, omdat vtm wilde verjongen. Verstraeten is tot de dag van vandaag nog steeds de belangrijkste nieuwslezer van vtm.
Het VTM-Nieuws had een totaal andere toon dan het BRT-journaal van toen. Het Nieuws stond veel dichter bij het volk. Al snel werden ze dan ook marktleider. Dit verplichtte de VRT om zichzelf te herbronnen. Het Journaal leek meer en meer op Het Nieuws en besteedde ook meer aandacht aan de man in de straat.
Sinds begin de jaren 2000 verloor vtm en daardoor ook Het Nieuws de rol van marktleider. De VRT werd steeds slagkrachtiger, met dank aan productiehuizen als Woestijnvis. Tot op de dag van vandaag blijft Eén groter dan vtm. Het Nieuws haalde op haar twintigste verjaardag 776 619 kijkers (madl: 32,90%), terwijl Het Journaal 1 055 619 kijkers haalde (madl: 45,60%).
Naar aanleiding van 20 jaar vtm, laat de zender 's middags en op donderdagavond speciale programma's zien. Een groot gala komt er niet.

Martkaandelen tv-zenders (VVA 15-44 jaar)
Vrijdag
1. vtm (26,5%)
2. Eén (25,9%)
3. VT4 (12,4%)
Zaterdag
1. Eén (30,6%)
2. vtm (17,8%)
3. VT4 (10,3%)
Zondag
1. Eén (39,5%)
2. vtm (22,1%)
3. VT4 (9,5%)
4. 2BE (7,5%)
5. Canvas (4,5%)
6. Vitaya (2,5%)
7. VIJFtv (2,5%)

U kan de kijkcijfers nalezen op de internetsite van de VRT (vrijdag, zaterdag en zondag)

30-01-09

Tia Hellebaut wordt tv-presentatrice

Ook Kim Gevaert kiest voor de televisie

hellebaut gevaertVoormalige atlethiekster Tia Hellebaut gaat tv-programma's presenteren. Hellebaut heeft een contract afgesloten met MTV-kinderzender Nickelodeon. Ook zou ze op een voorlopig naamloze zender een programma presenteren waar ze oude sportfiguren in bezoekt.

"De bedoeling van het Nickelodeon-programma is kinderen warm te maken voor sport en dan athletiek in het bijzonder", zegt haar man en ex-manager Wim Vandeven. "Het project staat wel nog in haar kinderschoenen."

Ook gaat Tia naar alle waarschijnlijkheid een tv-programma presenteren waarin ze topatleten interviewt over hun leven en hun sportieve prestaties. Hoe dat programma heet en op welke zender het te zien zal zijn, is voorlopig nog niet geweten.

Ook Tia's ex-collega Kim Gevaert gaat voor de televisie werken. Zij zal op Vitaya een fitnessprogramma presenteren. |MF

13:32 Gepost door MediaFlandria in Andere | Permalink | Commentaren (0) | Tags: televisie, gevaert, sport, tv, kim, tia, vitaya, hellebaut, atlethiek |  Facebook |

'Van Vlees en Bloed' stijgt nóg!

TV-stuff2009

Van Vlees en Bloed // Eén // donderdag 29 januari 2009 // 21u23
1,9 miljoen kijkers // 64% madl.

vleesbloedOngelooflijk. Fenomenaal. Nooit gezien. Prachtig. Deze uitroepen zijn zowel van toepassing op de kijkcijfers van 'Van Vlees en Bloed' als op de serie zelf. Gisteren haalde de prachtige drama-comedy-reeks zowaar 1 889 316 kijkers en een marktaandeel van maarliefst 64,30%. Als een zondagavondprogramma op Eén zoveel kijkers telt, is het al een hit. Maar in de week is dit cijfer nog moeilijker te behalen. Het haalt zelfs 200 000 kijkers meer dan 'De Slimste Mens Ter Wereld'.
De makers van de reeks zijn er in geslaagd om er iets prachtigs van te maken. Men is erin geslaagd de perfecte verhouding tussen dramatische en komische situaties te vinden.
Elke week kijken er meer en meer kijkers. Vorige week keken er nog 1,7 miljoen personen. Als men deze stijgende trend aanhoudt, is het idee dat er 2 miljoen mensen zullen kijken naar de serie nog niet zo gek. De reeks zou daarmee wel tv-geschiedenis schrijven. Maar dat doet ze nu misschien al. Wij willen meer van dat!

Het Mooiste Meisje Van De Klas // vtm // donderdag 29 januari 2009 // 20u38
700 000 kijkers // 26% madl.

Je zal in deze tijden maar een concurrent van Eén zijn. Simpel is het niet. Vtm, dat al bijna 20 jaar met wisselend succes 'vecht' tegen Eén, delft duidelijk het onderspit, maar langs de andere kant weet de zender zich toch nog staande te houden tegen al dat openbaar geweld. Zo haalde Het Mooiste Meisje van de klas gisteren nog een mooi cijfer, 697 831 kijkers (madl: 25,90%). Verder moet de Vilvoordse zender het vooral hebben van vaste waarden Het Nieuws en Familie.

Martkaandelen tv-zenders (VVA 15-44 jaar)
1. Eén (43,3%)
2. vtm (23,7%)
3. VT4 (8,1%)
4. 2BE (6,6%)
5. Canvas (5,1%)
6. VIJFtv (3,9%)
7. Vitaya (2,6%)

U kan de kijkcijfers nalezen op de internetsite van de VRT (donderdag)

13:07 Gepost door MediaFlandria in Tv-stuff | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stuff, meisje, klas, mooiste, vrt, een, tv, vtm, van, kijkers, vlees, bloed, en, kijkcijfer, woestijnvis |  Facebook |

29-01-09

NL tv-zenders brengen om de 5 minuten reclame

SBS6 en Net5 experimenteren met meer, maar kortere reclamepauzes

SBS6 en Net5, twee zenders die net als VT4 en VIJFtv deel uit maken van ProSiebenSat.1 Media, gaan experimenteren met meer reclameblokken, die wel korter zijn.

ProSiebenSat.1 MediaVanaf februari gaan SBS6 en Net5 de series House en The Ghost Wisperer om de 5 à 6 minuten onderbreken voor een reclamebreak van om en bij de 3 minuten. Zo krijgt de kijker meer reclame-onderbekingen, die korter zijn dan gewoonlijk. De filosofie achter het project is dat meer mensen de reclame zien. SBS6 en Net5 willen met kortere breaks voorkomen dat de kijker wegzapt. De serie House M.D. zal bijvoorbeeld in totaal 5 keer onderbroken worden.

De nieuwe rechniek is mogelijk door een nieuwe Europese wet. Die bepaalt dat zenders zoveel reclamepauzes mogen inlassen als ze willen, zolang ze niet meer dan x aantal minuten reclame per uur uitzenden.

In België is de regel nog niet van kracht. De zender zijn hier verplicht om 20 minuten te laten tussen twee blokken. In de toekomst verandert dit waarschijnlijk.

Twee weken geleden kreeg VT4 nog een boete toen ze een serie te veel onderbraken. De zender verdedigde zich toen met deze Europese richtlijn, maar de VRM zei dat de regel nog niet in werking is getreden en de zenders zich dus aan de oude regels moeten houden. |MF

16:04 Gepost door MediaFlandria in ProSiebenSat.1 Media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reclame, televisie, nederland, sbs6, net5 |  Facebook |