07-02-09

Veel gerookt tijdens MIA's

Barman en co lappen regels aan laars

BarmanHet zal velen gisteren opgevallen zijn. Tijdens de uitreiking van de MIA's, de Music Industry Awards, op Eén gisterenavond, werd er duchtig gerookt door de aanwezige (rock)zangers. Nochtans is dat streng verboden.

Sinds enkele jaren is het verboden om te roken op de televisie. Zo mag een presentator, quizkandidaat of iemand die in het publiek zit niet roken op tv. Roken op tv mag wel nog in series, als het functioneel is. Bij voorkeur worden 'onsympathieke personages' rokend afgebeeld.

Dat kon dEUS-zanger Tom Barman en enkele andere Vlaamse rockers blijkbaar worst wezen op de uitreiking van de MIA's gisteren. Barman stak zonder verpinken een sigaret op tussen het publiek in de Alfacamstudio's in Lint. Ook de zanger van Freaky Age, Lenny Crabbe, stak er eentje op.

Waarschijnlijk kon Barman het niet verkroppen dat niet zijn band, maar wel Milow, de grote winnaar was. dEUS was 9 keer genomineerd en won 2 prijzen. Milow ging er met 5 aan de haal. Vervolgens stortte Barman zich op drank en sigaretten. |MF

18:09 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (2) | Tags: roken, vrt, een, de, deus, rookverbod, tv, milow, van, peter, tom, age, barman, freaky, mia, veire |  Facebook |

06-02-09

Het Geluid van Q-music is geraden

Joelle Goyens wint € 42 400

Q-musicJawel, er is nog meer nieuws buiten de finale van De Slimste Mens en het record van Eén. De Maaseikse Joelle Goyens heeft namelijk Het Geluid van Q-music gewonnen. Het bleek te gaan om steekschuim dat doorgesneden werd.

Goyens wint zo even 42 400 euro, een mooi bedragje. De radiozender uit Vilvoorde was al meer dan een maand bezig met haar zoektocht naar het antwoord, 33 dagen om precies te zijn. Sinds 5 januari zoekt de zender al naar Het Geluid. Het werd al een keer geraden, voor minder geld. Sinds enkele weken was er een nieuw geluid geïntroduceerd.

Ook nu eindigt de wedstrijd nog niet. Men heeft vandaag alweer een nieuw geïntroduceerd. Benieuwd of het ook zoveel geld zal opleveren ... |MF

16:54 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: geluid, radio, q-music, q |  Facebook |

Eén slacht concurrentie genadeloos af

TV-stuff2009

Slimste Mens haalt 2,1 miljoen kijkers, Van Vlees en Bloed 2 miljoen

De slimste mens ter wereldNet een week geleden verscheen er in deze rubriek een artikel van een verbaasde auteur. Voor het eerst sinds jaren was een programma, Van Vlees en Bloed heette het, erin geslaagd om bijna 2 miljoen kijkers te halen. Hiermee bewees Eén weer heer en meester te zijn van het Vlaamse televisielandschap.
Exact een week later deed er zich nog een groter 'wonder' voor. De Slimste Mens haalde gisteren maarliefst 2 126 461 kijkers (madl: 79,60%) en van Vlees en Bloed haalde 1 994 264 kijkers (69,80%). Sinds 1997 is dit nooit vertoond en zeker in een verzadigd medialandschap als dat van Vlaanderen is de prestatie die Eén gisteren voorlegde ongezien. In 1997, meer dan tien jaar geleden, haalde een aflveringen van Schalkse Ruiters toen al een ongelooflijk kijkcijfer: 2 166 000.
Ook van Vlees en Bloed is een regelrechte hit. Het programma haalde gisteren bijna 2 miljoen kijkers. Daarmee doet de serie het een pak beter dan Witse en Flikken, om maar twee grote voorbeelden te geven.

De finale van De Slimste Mens Ter Wereld was dan ook spannend tot - letterlijk - de laatste sconde. Freek Braeckman, de winnaar, was al van in het begin erg sterk. In de finale strandde Bart Dewever op 1 seconde en ook Braeckman liet zich zakken tot op het absolute minimum. Uiteindelijk wist Freek de overwinning op zak te steken door luid 'Studio Brussel' te roepen toen Erik Van Looy hem vroeg wat hij wist over Tomas De Soete.

Na al die jaren is er dus nog geen enkel brokje sleet op de formule te vinden. Op naar volgend jaar!

Martkaandelen tv-zenders (VVA 15-44 jaar)
1. Eén (49,5%)
2. vtm (26%)
3. VT4 (4,8%)
4. 2BE (4,7%)
5. VIJFtv (4,6%)
6. Canvas (3,8%)
7. Vitaya (1,5%)

U kan de kijkcijfers nalezen op de internetsite van de VRT (donderdag)

05-02-09

De clash der titanen in De Slimste Mens

TV-stuff2009

De Slimste Mens Ter Wereld // Eén // woensdag 4 februari 2009 // 22u00
1,4 miljoen kijkers // 56% madl.

logoEénDe gedroomde finale tussen Freek Braeckman, Lieven verstraete en Bart De Wever komt er. Gisteren speelden Freek en Bart Johan Vandelanotte naar huis. De man had zeer weinig punten bijeengesprokkeld, maar toch wist hij nog veel goed te maken in de finale. Hij kon er zelfs nog voor zorgen dat De Wever onder de 100 seconden geraakte, maar toen De Wever veel wist over een bepaalde vraag, kreeg Vandelanotte alsnos de genadesteek.
Zo kot het dat de grote finale van vanavond gespeeld zal worden tussen Freek, Bart en Lieven, absoluut de sterkste kandidaten van dit seizoen. Het belooft een spannend, bitse en humoristische strijd te worden.
Gisteren keken er 1 420 723 kijkers (madl: 55,90%). Vandaag zal het kijkcijfer allicht een pak hoger liggen.

Martkaandelen tv-zenders (VVA 15-44 jaar)
1. Eén (31,8%)
2. vtm (20,9%)
3. Canvas (13,9%)
4. VT4 (12,2%)
5. 2BE (7,1%)
6. VIJFtv (5%)
7. Vitaya (2,1%)

U kan de kijkcijfers nalezen op de internetsite van de VRT (woensdag)

18:57 Gepost door MediaFlandria in Tv-stuff | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mens, wereld, vrt, een, bart, freek, lieven, slilmste |  Facebook |

04-02-09

TV-zender EXQI zeer ambitieus

"Wij willen 20% marktaandeel halen"

EXQIAmbitieus zijn ze wel in Lint, de thuisbasis van mediagroep Alfacam. Over heel Europa heeft de groep tv-zender, vaak in HD. Ook bij ons hebben ze al twee zenders: EXQI Culture en EXQI Sport. De groep wil voor 2010 ook een algemene zender oprichten die niet de concurrentie moet aangaan met kleintjes als VT4 en 2BE, maar wel met vtm en Eén.

Alfacam, met als ceo Gabriël Fehevari, is een zeer grote speler in de tv-branche. Ze zijn wereldwijd bekend voor hun filmtechnieken en mochten grootste evenementen in beeld brengen. In de zomer bijvoorbeeld nog de Olympische Spelen. De groep heeft zich ook al op de tv-markt geworpen. In Vlaanderen hebben ze al twee kleine, digitale zender, maar nu willen ze hogerop gaan. Ze willen een brede zender oprichten: EXQI.

EXQI heeft Peter van den Begin en Stany Crets al binnengehaald. Zij zullen waarschijnlijk in de gedaante van Debby en Nancy een programma presenteren op EXQI. Ook zouden ze werken aan de comedy-serie voor de nog te lanceren zender. Verder wil EXQI ook muziek, show, sport en politiek uitzenden.

Maar daar blijft het allemaal niet bij. De zender wil een marktaandeel halen van 20% in de commercieel belangrijke doelgroep van mensen tussen 18 en 54 jaar. Dat is erg hoog gegrepen en misschien wel een beetje een twijfelachtig doel. We zullen zien ... EXQI zou tegen eind dit jaar zowel analoog als digitaal op de kabel moeten zitten. |MF

20:34 Gepost door MediaFlandria in EXQI | Permalink | Commentaren (0) | Tags: begin, tv, peter, exqi, zender, marktaandeel, crets, cukture, stany, fehevari, eurocam |  Facebook |

Gennaro Olivieri is dood

Was presentator legendarische 'Spel Zonder Grenzen'

Gennaro Olivieri, de presentator van het legendarische 'Spel Zonder Grenzen, is op de gezegende leeftijd van 87 overleden. Samen met Guido Pancaldi was hij de scheidsrechter in het programma waarin Europese landen het tegen elkaar opnamen. Het programma was immens populair. Enkele jaren geleden werd er nog gespeculeerd over een mogelijke nieuwe editie van het programma, maar daar werd van af gezien. |MF

20:08 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grenzen, spel, zonder |  Facebook |

Exit Goedele Liekens

TV-stuff2009

De Slimste Mens Ter Wereld // Eén // dinsdag 3 februari 2009 // 21u57
1,6 miljoen kijkers
// 64% madl.

De slimste mens ter wereldDag twee der finale der Slimste Mens Ter Wereld. Bart De Wever triomfeerde weer zoals weleer en speelde Goedele Liekens en Johan Vandelanotte genadeloos naar de finale. Na een spannende tweestrijd moest Liekens ten slotte de duimen leggen voor de sp.a-politicus uit Oostende.
Dat betekent meteen dat er zeker een man zal winnen, aangezien Goedele de enige vrouw was die de finale gehaald heeft.
De komende dagen staan ons enkele spannende afleveringen te wachten. De zwaargewichten uit dit seizoen nemen het tegen elkaar op. Bart De Wever, Freek Braeckman en Lieven Verstraete hebben alledrie even veel recht op de overwinning. De Wever is niet enkel grappig, maar ook nog eens erg slim. Braeckman en Verstraete zijn dan weer journalisten met een brede kennis.
De kans dat Vandelanotte snel afvalt, is zeker niet nihil. Het was gisteren al kantje-boordje en het valt dan ook te bewtijfelen of hij vanavond overleeft.
Gisteren keken er 1 607 250 kijkers (madl: 63,60%) naat De Slimste Mens Ter Wereld.

Familie // vtm // dinsdag 3 februari 2009 // 20u03
830 000 kijkers // 32% madl.

Vanaf vandaag kunnen ook digitale tv-kijkers die kijken via Telenet vtm HD ontvangen. Samen met MTVNHD, de HD-zender van MTV Networks, heeft Telenet de zender toegevoegd aan het standaard HD-aanbod. Je moet voor de zenders dus niet extra betalen. Maar dat verandert binnenkort. Wat MTVNHD betreft toch, want vtm HD zal gratis blijven. Maar voor de HD-versie van de populaire muziekzender zullen Telenet-klanten vanaf juni extra moeten betalen. Tot die tijd is MTVNHD nog gratis te zien. Wellicht zal Telenet een speciaal betalend pakket lanceren met nog andere nieuwe HD-zenders.
Vtm HD was al te ontvangen via TV Vlaanderen, Belgacom TV en INDI. Nu kun je dus ook via Telenet kijken naar onder andere LouisLouise, Spoed en Familie in de superieure HD-kwaliteit. Dat laatste programma haalde gisteren 834 008 kijkers (madl: 31,10%), overigens.

Martkaandelen tv-zenders (VVA 15-44 jaar)
1. Eén (35,4%)
2. vtm (24,6%)
3. 2BE (8,1%)
4. VT4 (7,8%)
5. VIJFtv (6,9%)
6. Canvas (5,4%)
7. Vitaya (2%)

U kan de kijkcijfers nalezen op de internetsite van de VRT (dinsdag)

19:31 Gepost door MediaFlandria in Tv-stuff | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrt, mtv, goedele, telenet, vtm, hd, een, liekens, de, slimste, mens, high, definition, braeckman, hd, wever, verstraete, mtvnhd |  Facebook |