19-02-09

VT4 wederom beboet

€ 20 000 voor reclame in 'The Block'

VT4-gebouwTv-zender VT4 krijgt weer een boete. Voor de derde keer al op korte tijd. Dit keer bedraagt de geldstraf € 20 000, een groot bedrag.

De VRM heeft VT4 gemonitord in de periode waarin The Block Hoegaarden te zien was. Blijkbaar zaten er in het programma auditieve en visuele verwijzingen naar sponsors van het programma. Volgens de mediadecreten mogen logo’s en merknamen enkel in beeld komen og vermeld worden als dat echt noodzakelijk is. Dat is volgens de Vlaamse Regulator voor de Media hier echter niet het geval. “VT4 heeft de merknamen doelbewust vermeld”, klinkt het. VT4 verweert zich door te zeggen dat de vermeldingen ‘per ongeluk’ ontstaan zijn.

“VT4 heeft weldegelijk de wet overtreden. The Block is geen informatief programma over verbouwen, maar een amusementsprogramma waarin de deelnemende koppels het in een wedstrijd tegen mekaar moeten opnemen. In dergelijk programma mogen merknamen niet in beeld komen of vermeld worden”, aldus nog de VRM.

VT4-zegsman Kristof Demasure verweert zich: “In een verbouwprogramma worden nu eenmaal bouwmaterialen gebruikt, het is dan ook niet verwonderlijk dat er logo’s in beeld komen. Wij doen echt niet anders dan andere zenders. Bovendien zijn er grijze zones in de mediadecreten.”

Ook digitale zender Move-On moet € 12 000 betalen omdat het de reclamewetgeving overtrad. Ook voor hen was het niet de eerste keer. |MF

18:38 Gepost door MediaFlandria in ProSiebenSat.1 Media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: media, reclame, boete, televisie, vt4, on, move |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.