18-02-09

VMMa ontslaat 23 mensen

Tiany Kiriloff en vtm-journalist Luc De Smet verliezen job

TianyKiriloffDe VMMa gaat 23 mensen ontslaan. Met vier personeelsleden wordt nog onderhandeld over een nieuwe functie die ze krijgen in het mediabedrijf.

Oorspronkelijk wou de VMMa, het bedrijf boven vtm, 2BE, JIM, Q-music en 4fm, ongeveer 28 mensen de laan uitsturen. De directie heeft nu toch nog enkele jobs kunnen sparen. Toch vertrekken er zo’n 23 mensen.

Onder hen ook Tiany Kirilof, bekend van het programma Alive.style op JIM en Open En Bloot op KANAALTWEE, de zender die een jaar geleden omgedoopt werd tot 2BE. Zij verliest haar contract, maar de mediagroep uit Vilvoorde sluit niet uit dat er met haar later nog programma’s worden gemaakt.

Ook vtm-journalist Yves De Smet moet vertrekken. Hij is een echte ancien op de vtm-nieuwsdienst en trok onder meer al naar Bosnië en Irak. Door zijn vertrek wordt de vtm-nieuwsdienst verzwakt en oorspronkelijk zou die verzwakking nog veel groter geweest zijn, aangezien de VMMa in eerste instantie 4 journalisten wou ontslaan. De vakbonden hebben 3 journalisten kunnen redden, maar voor De Smet kwam alle hulp te laat, zoals dat verwoord zou worden door een journalist.

Er heerst onvrede over het vertrek van Luc De Smet. Johan Rohaert van de vakbond BBTK: “Jaarlijks verdwijnen er bij vtm 5 à 6 journalisten op natuurlijk wijze, we snappen dan ook niet waarom Luc moet vertrekken.

Ook op de divisie styling sneuvelen er veel jobs, negen om precies te zijn. Voortaan wordt er meer werk gedaan door interims, die minder kosten met zich meebrengen en flexibeler zijn. |MF

19:07 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: maatschappij, music, media, nieuws, de, ontslagen, vtm, vlaamse, jim, luc, smet, vmma, 2be, tiany, 4fm q, kiriloff |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.