12-02-09

Vtm stelt voorjaar voor

Vaste en nieuwe waarden

vtm52Vandaag heeft vtm haar voorjaar voorgesteld. De zender kreeg de laatste maand zware klappen van concurrent Eén. Maar daar komt nu verandering in. Als het van de zender zelf afhangt, althans.

"Sinds een jaar is het imago van vtm uitgegroeid van negatief, naar neutraal en zo naar positief”, zegt vtm-programmadirecteur Jan Segers. “In het najaar bleven we overeind staan. Dit voorjaar breken er nieuwe tijden aan.”

Pure propaganda is dit niet. Voor adverteerders breken er nu gunstigere tijden aan, hoewel die iets minder gunstig zijn dan andere jaren, door de crisis. Vtm gaat nu weer meer investeren dan de afgelopen maand het geval was.

Er zal een nieuwe reeks komen van Mijn Restaurant. De nieuwe reeks start in maart en nieuw is dat de afvallers ook echt afvallers zijn: ze zullen hun restaurant definitief verliezen.

Ook zullen er meer ‘gesprekken’ zijn op vtm. Dat gebeurt in het romantische ‘All You Need Is Love’ en ‘HelloGoodbye’, een programma dat tot voor kort nog door VIJFtv uitgezonden werd. In het programma wordt mensen op de luchthaven gevraagd van waar ze komen of waar ze naartoe gaan. Ook is er Wipeout, een internationaal format dat momenteel furore maakt in televisieland. Het is volgens vtm ‘een grote spektakelshow met veel amusement en bv’s. Walter Grootaers en Lynn Pelgroms presenteren. Koen Wauters gaat dan weer op zoek naar Marie in het gelijknamige programma. De winnares mag in minstens 80 opvoeringen van ‘The Sound Of Music’ de rol van Maria vertolken.

Tenslotte is er ook nog fictie. LouisLouise blijft trouw op post en binnenkort zendt vtm ‘Jes’ uit, ook een fictiereeks. In Het najaar staan er nog eens drie nieuwe ficitiereeksen op het programma. Deze maand nog is er een nieuw seizoen van Aspe te zien. |MF

De commentaren zijn gesloten.