11-02-09

Vtm haalt boerenbedrog van scherm

"We hebben het niet geweten"

De Vlaamse werkloze heeft vanaf vandaag weer een bezigheid minder. Vtm haalt het astroprogramma 'AstroContact' van de buis. Aanleiding is een interview in Dag Allemaal waarin twee voormalige presentatrices hun boekje open doen. Vtm verklaart bij hoog en bij laag dat ze niet wisten dat het programma mensen bedroog. Yeah, right ...

Klinklare onzin, natuurlijk. Nadat belspellen minder en minder winstgevend werden konden de zenders twee dingen doen: ofwel de hele handel afschaffen, zoals VT4 en VIJFtv deden, of wel verder gaan en een nieuwe manier vinden om kijkers via bedenkelijke manieren geld af te troggelen, zoals vtm en 2BE deden.

Het was een publiek geheim dat belspellen en ook astrotv frauduleus verloopt. Mensen moeten naar een betaalnummer bellen om vervolgens aan het lijntje gehouden te worden. De goedgelovige mensen zien om de minuut anderhalve euro van hun telefoonrekening recht naar de rekening van de Nederlandse producent Byteplanet lopen, om daarna gedeeltelijk in de portefeuille van vtm te belanden.

De 'gelukkigen', die door het lot uitgekozen waren en in de studio raakten, werden professioneel afgescheept door de babbelzieke presentatrices. "Ooh, mevrouw, u bent dus 72 jaar. Zou het kunnen dat het niet zo goed gaat met uw gezondheid?" en "Ooh, dus u zit al 6 maand zonder werk, wel ze geven mij hier net binnen dat je binnenkort weer werk zult hebben, goed, he?" zijn klassieke gesprekken op de ochtendlijke uren.

Enfin, was, want vtm zet het programma nu tijdelijk stop. Twee ex-presentatrices doen hun verhaal deze week in een professioneel blad. Naar eigen zeggen zagen ze de laatste maanden hoe kijkers aan het lijntje gehouden werden en konden ze niet leven met die praktijken. Toen een van hen haar beklag deed, werd ze ontslagen. Uit solidariteit nam de andere ook ontslag.

Afgelopen Maandag legde het Canvas-programma 'Zonde Van De Zendtijd' de praktijken van AstroContact nog eens aan de kaak. Na 280 euro opgebeld te hebben, zaakten ze eindelijk in de studio ... |MF

18:34 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (2) | Tags: media, geld, bedrog, belspel, vtm, commercieel, 2be, astrocontact, waarzeggerij |  Facebook |

Commentaren

foutje.. 'aan het lijntje' hier, en 'heeft' in het vorige artikel staan verkeerd geschreven :)

Gepost door: Timmy | 11-02-09

Bedankt om er ons op te wijzen. Soms moet het snel gaan en dan maak je van die domme fouten. We zullen er proberen aan te werken.

Gepost door: MediaFlandria | 12-02-09

De commentaren zijn gesloten.