04-02-09

TV-zender EXQI zeer ambitieus

"Wij willen 20% marktaandeel halen"

EXQIAmbitieus zijn ze wel in Lint, de thuisbasis van mediagroep Alfacam. Over heel Europa heeft de groep tv-zender, vaak in HD. Ook bij ons hebben ze al twee zenders: EXQI Culture en EXQI Sport. De groep wil voor 2010 ook een algemene zender oprichten die niet de concurrentie moet aangaan met kleintjes als VT4 en 2BE, maar wel met vtm en Eén.

Alfacam, met als ceo Gabriël Fehevari, is een zeer grote speler in de tv-branche. Ze zijn wereldwijd bekend voor hun filmtechnieken en mochten grootste evenementen in beeld brengen. In de zomer bijvoorbeeld nog de Olympische Spelen. De groep heeft zich ook al op de tv-markt geworpen. In Vlaanderen hebben ze al twee kleine, digitale zender, maar nu willen ze hogerop gaan. Ze willen een brede zender oprichten: EXQI.

EXQI heeft Peter van den Begin en Stany Crets al binnengehaald. Zij zullen waarschijnlijk in de gedaante van Debby en Nancy een programma presenteren op EXQI. Ook zouden ze werken aan de comedy-serie voor de nog te lanceren zender. Verder wil EXQI ook muziek, show, sport en politiek uitzenden.

Maar daar blijft het allemaal niet bij. De zender wil een marktaandeel halen van 20% in de commercieel belangrijke doelgroep van mensen tussen 18 en 54 jaar. Dat is erg hoog gegrepen en misschien wel een beetje een twijfelachtig doel. We zullen zien ... EXQI zou tegen eind dit jaar zowel analoog als digitaal op de kabel moeten zitten. |MF

20:34 Gepost door MediaFlandria in EXQI | Permalink | Commentaren (0) | Tags: begin, tv, peter, exqi, zender, marktaandeel, crets, cukture, stany, fehevari, eurocam |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.