19-01-09

VT4 krijgt fikse boete

Zender overtreedt reclamewetgeving

VT4leaderDe VRM, de Vlaamse Regulator voor de Media, geeft tv-zender VT4 een boete. De Zaventemse zender mag € 15 000 betalen, omdat ze de reclamewetgeving niet volgen. Het is niet de eerste keer dat VT4 op de vingers getikt wordt.

De overtreding in kwestie dateert van september jongstleden. Tijdens een dubbelaflevering van 'Lost' zond VT4 vier reclameblokken uit. Op zich is dat geen probleem. Echter, VT4 respecteerde de wettelijke tijdspannen tussen twee reclameblokken niet. In de wet staat dat er tussen twee blokken minstens 20 minuten programma moeten zitten. Dat was hier niet het geval.

De EU heeft een jaar geleden echter richtlijnen uitgegeven die een nieuwe Europese regelgeving voorafgaan. Daarin vervalt de termijn van 20 minuten. Een zender mag dus zoveel reclame-onderbrekingen inlassen als ze wilt. Er is wel een restrictie, namelijk dat er op een uur tijd maximum 12 minuten reclame mag uitgezonden worden.

Aan deze richtlijn trekt VT4 zich op. Ze merken correct op dat ze de limiet van 12 minuten niet overtreden hebben. De VRM van zijn kant zegt dat dit allemaal wel zo kan zijn, maar dat de Europese richtlijnen nog niet in wetten zijn omgezet en dat de zenders zich dus nog steeds moeten houden aan de pauze van 20 minuten.

VT4 overweegt nu beroep. |MF

18:39 Gepost door MediaFlandria in ProSiebenSat.1 Media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: media, reclame, 12, 20, minuten, vt4, europa, vrm, richtlijnen, regulator |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.