16-01-09

VRT goes HD

F.C. De Kampioenen in betere (beeld)kwaliteit

hdtv_logoOp 17 januari neemt de VRT een belangrijke stap. Het zal vanaf dan beginnen met meer en meer programma's in High Definition uit te zenden. FC De Kampioenen krijgt de primeur.

De VRT zond afgelopen zomer de Tour al uit in de superieure beeldstandaard. Bij High Definition is het beeld maximaal 5 maal scherper dan bij gewone PAL. Je hebt wel een plasma- of lcd-scherm nodig dat het label HD Ready of beter nog, Full HD, draagt. Ook moet je digitale tv hebben en een decoder die HD ondersteunt.

Vtm was de eerste in Vlaanderen die ook echte programma's in HD begon uit te zenden via vtm HD. Sinds geruime tijd is er ook Eén HD. Tot nu toe werden daar echter enkel zogenaamde 'geüpscalede' beelden op uitgezonden. Dat zijn beelden die met een gewone camera zijn opgenomen en digitaal bewerkt, zodat de kwaliteit wel beter is dan gewone televisie, maar nog niet zo goed als HD-televisie.

Zaterdag is FC De Kampioenen het eerste programma dat te zien is in HD. Later volgen nog andere programma's, hoofzakelijk ficitie, in eerste instantie. Vanaf zondag is ook 'De Smaal Van De Keyers' in HD te zien, maandag volgt 'Thuis' en donderdag volgt 'Van Vlees en Bloed'.

Later dit jaar zullen ook Canvas HD en Ketnet HD HD-programma's uitzenden. |MF

17:15 Gepost door MediaFlandria in Digitale- en HD-televisie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrt, een, smaak, vtm, kampioenen, vlees, bloed, keyser, fd, fc |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.