16-01-09

Vlaams Belang wil politici uit spelprogramma

Dewinter: "Wij worden geboycot"

De slimste mens ter wereldNa de glansrijke triomftocht van Bart De Wever, was het te verwachten. Er gaan weer stemmen op om politici te verbieden deel te nemen aan amusementsprogramma's. Deze keer wil Vlaams Belanger Filip Dewinter een wetsvoorstel hieromtrent indienen.

Volgens Dewinter gebruiken meer en meer politici amusemenetsprogramma's als extra medium om zich populair te maken. Een recent voorbeeld hiervan, vindt Dewinter de deelname van N-VA'er Bart De Wever, die niet onopgemerkt in het programma verscheen. "Je mag de invloed van zulke programma's op de publieke opinie niet miskennen noch onderschatten", aldus Dewinter. Hij voegt daar aan toe dat zulke optredens de geloofwaardigheid van de politiek aantasten.

Maar het lijkt Vlaams Belang vooral te doen om het feit dat ze zelf niet mogen deelnemen aan zulke quizzen. "Terwijl andere politici wel de toffe pee mogen uithangen op tv, mogen wij dat niet", aldus Dewinter.

De VB'er haalt een interview aan dat de einredacteur van De Slimste, Sam De Graeve, onlangs gaf aan een tv-gids. Daarin vertelde hij: "Wij gebruiken geen zwarte lijsten. Maar sinds het bewind van Bert De Graeve is er het gebruik dat we VB-politici enkel uitnodigen voor politieke programma's. Als we hen wel zouden uitnodigen, zouden we een statement maken en dat is niet onder opdracht en al helemaal niet onze bedoeling."

Dewinter vindt dat zo iets niet kan. Hij eist dan ook dat zijn partij ook gevraagd wordt of dat politici voortaan niet meer mogen deelnemen aan zulke spelletjes. |MF

17:04 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mens, dewinter, filip, politici, slimste |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.