14-01-09

Laatste reeks 'Kinderen van Dewindt' doet het goed

TV-stuff2009

Kinderen Van Dewindt // Eén // dinsdag 13 januari 2009 // 20u37
850 000 kijkers // 31% madl.

logo_een_206Momenteel is Eén druk bezig met op dindag het laatste seizoen van Kinderen Van Dewindt uit te zenden. De reeks loopt al enkele jaren op het Eén-scherm en blijkbaar vindt de VRT het nu wel welletjes. Het vierde seizoen wordt dus meteen ook het laatste.
Kinderen Van Dewindt scoort zondermeer goed. Een echte hoogvlieger was en is de reeks nu ook weer niet. Vandaar waarschijnlijk de beslissing van Eén.
Dit alles wil echter niet zeggen dat Eén het aandeel fictie gaat afbouwen. Een mooi voorbeeld zijn tegenwoordig 'De Smaak Van De Keyser' op zondagavond en 'Van Vlees en Bloed' op donderdagavond. Deze reeksen zijn echter wel eenmalige reeksen.
Ook concurrent vtm werkt aan nieuwe fictiereeksen. Nadat ze Spoed en Wittekerke definitieg vaarwel hebben gezegd. Werken ze aan de Medialaan aan twee nieuwe politiereeksen, en drie dramareeksen. Eén van die drie reeksen is een remake van het Deense '2900 Happiness'.
Kinderen Van Dewindt werd gisteren door 850 501 kijkers bekeken. Dit resulteerde in een marktaandeel van 30,90%.

Het Journaal // Eén // dinsdag 13 januari 2009 // 22u47
600 000 kijkers // 36% madl.

De VRT-nieuwsdienst is nu iets meer dan een jaar geleden gerestyled. Ondertussen is er heel wat veranderd. Zo werd de speciale redactiestudio geïntroduceerd, van waarop Het Journaal van 18 uur gepresenteerd werd. Van die studio zag men echter al snel af, omdat het voor extra technische problemen zorgde.
Sinds gisteren heeft de VRT op haar site Deredactie.be ook het een en het ander veranderd. De veranderingen zijn wel niet wereldschokkend. Voortaan wordt de site enkel in het groen weergegeven. Vroeger veranderde de kleur van de site naargeland van het tijdstip van de dag. Rond 13 uur was ze bijvoorbeeld groen en tegen de avond werd ze dan weer rood, naar analogie met de kleuren van de studio van Het Journaal. Maar daar is men nu dus van af gestapt.
De grootste verandering is echter de introductie van de Videozone. De balk bovenaan is vervangen door een compactere versie, maar voortaan is het wel mogelijk om een volledige uitzending van bijvoorbeeld Het Journaal te herbekijken, en dat allemaal integraal.
We zijn benieuwd of dit meer surfers zal aantrekken. Naar de tv-journaals kijken alvast meer mensen dan anders. Gisteren haamde het late journaal nog 596 365 kijkers (madl: 35,50%).

Martkaandelen tv-zenders (VVA 15-44 jaar)
1. Eén (27,5%)
2. vtm (24,2%)
3. Canvas (14,3%)
4. VT4 (9,6%)
5. 2BE (9,3%)
6. VIJFtv (3,8%)
7. Vitaya (2,3%)

U kan de kijkcijfers nalezen op de internetsite van de VRT (dinsdag)

18:12 Gepost door MediaFlandria in Tv-stuff | Permalink | Commentaren (0) | Tags: video, fictie, televisie, nieuws, vrt, een, vtm, deredactie, happiness, tv stuff, 2900 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.