05-01-09

En dan nu: MNM

Nieuwe VRT-radio gaat 'on air'

MNMlogoVandaag is het een grote dag in de VRT-geschiedenis. Het vrijdag-ter-ziele-gegane radiostation Donna werd vandaag vervangen door MNM, Muziek en Meer, Madonna en Milk inc. ...

Peter van de Veire opende om zes uur 's morgens met de woorden: "Het heeft gesneuwd vanmorgen en er zat een nieuwe radio bij. Goedemorgen, dit is een beetje radiogeschiedenis en jij bent erbij." Even later werd het eerste nummer van MNM gedraaid, Forever van Milk Inc.. The Big Time was nu echt begonnen.

Maar of MNM ook een big time zal betekenen voor de VRT-bazen, is voorlopig nog koffiedik kijken.

Uiteraard kan MNM beroep doen op grote namen zoals Dave Peeters, An Van Elsen en laat ons vooral Peter van de Veire niet vergeten. Maar zal dat ook succes betekenen?

Het doel lijkt duidelijk: beter scoren dan voorganger Donna, al luidt het officieel dat MNM met 0% begint. De VRT heeft er waarschijnlijk wel goed aan gedaan om het zieke Donna af te stoten. Tijdens het laatste luisteronderzoek wist die zender wel het een en het ander goed te maken, maar de hoogdagen van weleer waren volledig verdwenen. Dat was vooral te danken aan Q-music en in mindere mate ook aan 4fm en de verbreding van Studio Brussel.

Tabula rasa, het lijkt dus een goed idee. Het oude en zieke merk weg, tijd voor iets nieuws en fris. Want fris is MNM zeker weten. Blitse jingles, overigens dezelfde die het Amerikaanse KissFM gebruikt, en frisse presentatoren.

Maar gaan de ouwe getrouwe Donna-luisteraars, 15% van de radiomarkt, het wel pikken dat MNM hun lievelingszender 'vermoord' heeft? Een groot deel zal haar gading wel vinden bij MNM. Maar de iets oudere Donna-luisteraars die het allemaal iets minder fris en blits willen, dreigen wel over te stappen naar elders. In het beste geval is dat dan naar een andere VRT-radio, maar men zou ook naar de VMMa-radio's Q-music en 4fm kunnen overstappen.

Uiteraard zullen er ook een heleboel luisteraars van andere zenders hun overstap zal maken naar MNM. Het blijft nu afwachten welke groep de grootste zal zijn: de overlopers of de toelopers. |MF

20:55 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: radio, donna, an, vrt, van, q-music, peter, zender, nieuwe, 4fm, elsen, dave, peters, mnm, veire |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.