28-02-08

VTM-studio officieel geopend

 Politici openen studio

foto001 250Op tv merkt u er pas morgen iets van, maar vandaag werden de nieuwe studio's van de VTM-nieuwsdienst officieel ingehuldigd. Belangrijke politici zoals premier Guy Verhofstadt, Minister-President Kris Peeters en Vlaams minister voor Media Geert Bourgeois huldigden de nieuwe studio's vandaag in.

Morgen verandert er heel wat bij VMMa-zenders VTM en KANAALTWEE. KANAALTWEE zal vanaf morgen een compleet nieuwe look hebben en als 2BE door het leven gaan. Ook VTM krijgt een nieuw logo en een nieuwe look. Ook zal ‘Het Nieuws' een nieuwe studio krijgen.

Vandaag werden de redactie van VTM en het nieuwe decor ingehuldigd door enkele politici. Sinds eind vorig jaar wordt Het Nieuws van VTM gepresenteerd vanuit het voormalige Big Brother-huis. Via een greenkey wordt de voormalige studio geprojecteerd op een grote, groen wand. Zo lijkt het voor de kijker alsnog er niets aan de hand is.

De studio die u vandaag op uw tv ziet is enkele maanden geleden al afgebroken. In de plaats is er nu een gloednieuwe studio. "Het vorige decor was nog maar 4 jaar oud. Het was in feite nog niet versleten. We wilden echter niet dat onze kijkers ons beu worden, daarom hebben we voor een nieuwe studio gekozen", zegt Eric Goens, directeur informatie van VTM.

Volgens Goens blijft Het Nieuws een belangrijk programma voor een gezinszenders zoals VTM. Grote Amerikaanse zenders en de BBC in het VK hebben te maken met dalende kijkcijfers voor nieuwsuitzendingen. Maar in Vlaanderen zorgen de VRT en VTM voor een omgekeerde trend.

Voorlopig is het ook nog onduidelijk of vanaf maandag het nieuwe programma ‘Vandaag' al uitgezonden zal worden. |MF

17:46 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

vandaag vandaag wordt uitgezonden binnen een aantal weken, aldus stef wauters op q-music vanochtend. Dus maandag zal het niet van start gaan.

Gepost door: rsd | 28-02-08

De commentaren zijn gesloten.