23-02-08

Luk Alloo weg bij VTM

 Kreeg te weinig kansen bij VTM

Luk AllooWanneer zijn exclusiviteitscontract met VTM in juli afloopt, zal Luk Alloo het niet verlengen. Alloo zegt dat hij te weinig kansen krijgt bij de zender. En niet geheel onterecht, want in de drie jaar dat hij nu exclusief voor VTM werkte, heeft hij maar één programma gemaakt en een korte special.

In 2005 tekenden VTM en Alloo een exclusiviteitscontract. Vol goede moed keken beide partijen de daaropvolgende drie jaar tegemoet. Alloo zou ongetwijfeld een grote aanwinst zijn voor VTM. Maar het liep anders.

Alloo mocht een nieuw seizoen maken van 'Sterren En Kometen', een succesprogramma dat hij vroeger ook al een gemaakt had voor VTM. Hierna werd het echter stil rond zijn persoon op tv. Tot in het najaar van 2007. Op de dag dat bekend raakte dat Wendy Van Wante zwanger was, kondigde VTM aan dat Alloo 's avonds een extra programma zou maken over de zwangerschap van Wendy. 'Alloo Live', zoals dat programma heette, zou een voorproefje worden van de nieuwe talkshow van Alloo.

Maar ook dat feestje lijkt nu niet door te gaan. Gisteren lekte uit dat de nieuwsdienst en de programmadirectie van VTM met elkaar overhoop liggen. VTM Nieuws wil van maandag tot donderdag om 22u30 stipt een nieuw actualiteitenmagazine maken, ter vervanging van Het Nieuws Laat. De programmadirectie wilde echter dat Luc Alloo op dat tijdstip een eigen talkshow kreeg (meer over deze historie).

Vandaag zegt Alloo in de krant De Standaard dat hij zijn contract met VTM niet meer zal verlengen. Daarmee lijkt het vrij onrealistisch te zijn dat Alloo's talkshow er nog komt. Al sluit hij niet uit dat hij in de toekomst nog programma's zal maken voor de zender. Alloo zal namelijk freelance gaan werken. |MF

14:49 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vmma, vtm, luk, alloo, media, televisie, tv |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.