22-02-08

Ruzie bij VTM-directie

 VTM-nieuwsdienst en programmadirecteurs raken het niet eens

foto002 250Serieuze ambras bij de VMMa. Binnen exact een week vernieuwen de VMMa-zenders VTM en KANAALTWEE. VTM krijgt een nieuw logo en KANAALTWEE zal voortaan 2BE heten. Ook Het Nieuws van VTM krijgt een nieuw uiterlijk. Het zit er nu bovenhands op tussen de VTM-nieuwsdienst en de programmadirecteurs van VTM, Laurens Verbeke en Jan Segers.

De nieuwsdienst had het allemaal mooi gepland: Het Nieuws van 13 uur wordt binnenkort gepresenteerd door Birgit Van Mol de ene week en Lynn Wesenbeek de andere week. Bij Het Nieuws van 19 uur zou wekelijks gewisseld worden tussen Dany Verstraeten en Stef Wauters. Faroek Özgünes zou het vaste gezicht worden van ‘Telefacts' en ‘Telefacts Crime' en Cathérine Moerkerke zou van maandag tot donderdag ‘Vandaag' presenteren, een nieuwstalkshow die Het Nieuws Laat vervangt op die dagen.

De programmadirecteurs Jan Segers en Laurens Verbeke dachten er echter anders over. Zij plannen een nieuwe talkshow voor Luk Alloo: ‘Allo Live'. Een proefaflevering was enkele maanden geleden al te zien op tv, naar aanleiding van de zwangerschap van Wendy Van Wante. Het probleem is nu dat de programmadirecteurs van Alloo Live een laatavondtalkshow willen maken. Maar de nieuwsdienst van VTM eist dat ‘Vandaag' elke dag stipt om 22u30 te zien is. De twee programma's meteen na elkaar uitzenden, is out of question

Het probleem-Allo Live - Vandaag zorgt nu voor een enorme tweedracht binnen de VMMa. De volledige nieuwsdienst, het grootste deel van de VMMa, steunt de plannen om Vandaag uit te zenden om 22u30. Segers en Verbeke zijn het daar echter niet mee eens. Zij hebben de programmatie nog niet aangepast en voorlopig ziet het er niet naar uit dat Vandaag vanaf drie maart, zoals eerst gecommuniceerd was, te zien zal zijn.

De VMMa heeft momenteel een communicatiestop afgekondigd. Wordt ongetwijfeld vervolgd ... |MF

19:13 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vtm, media, televisie, alloo, vmma, talkshow, vandaag, nieuws |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.