13-02-08

VMMa presenteert nieuwe VTM en 2BE

Zenders zijn zeer complementair 

2be

Zoals eerder al aangenomen werd, maar tot voor kort niet bevestigd, gaat de nieuwe look van VTM, KANAALTWEE en Het Nieuws in op vrijdag 29 februari 2008, schrikkeldag.

VTM krijgt een nieuw logo. KANAALTWEE wordt omgedoopt tot 2BE. De programmatie blijft wel grotendeels hetzelfde. Er zullen wel enkele nieuwe programma's te zien zijn op de zender.

Laurens Verbeke en Jan segers, programmadirecteurs van de Vlaamse Mediamaatschappij, stelde de vernieuwde zenders gisteren voor. VTM en 2BE zullen meer dan ooit complementair zijn met elkaar. De vernieuwingen kaderen in een stappenplan dat van start ging in 2005. De bedoeling is om de tv-zenders van de VMMa krachtiger te maken.  Dat is nodig nadat enkele andere mediagroepen (oa. RTL Group en TV9) grote interesse toonden in de Vlaamse tv-markt.

"De Vlaamse Mediamaatschappij wil sterke en lokale merken op de markt brengen als antwoord op de versnippering in het tv-landschap", zegt directeur-generaal van de VMMa Peter Quaghebeur. Verder zegt hij dat de VMMa sterk zal blijven investeren in digitale media. De VMMa is een voortrekker op het gebied van HD televisie en Video On Demand. Enkele programma's zijn nu al in high definition te zien. Met iWatch heeft de VMMa zowel online als op digitale televisie een sterk video on demandplatform. Info over de programma's die VTM binnenkort op het scherm brengt, is hier te vinden.

Er werd ook al het een en het ander gezegd over het najaar. Zo komen er nieuw reeksen van ‘Boer Zkt. Vrouw' (VTM), ‘Expeditie Robinson' (2BE), ‘Matroesjka's' (VTM) en - heel verrassend - ‘X-factor (VTM). |MF

17:12 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vtm, het, nieuws, vmma, vlaamse, media, maatschappij, tv, televisie, 2be |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.