30-01-08

"Wij willen TV-zender voor 50-plussers"

Tieleman en Van Rompaey vinden geen steun bij VRT en VMMa

TV-zender (RTL Deutschland)Tv-presentatoren op leeftijd Jan Van Rompaey en Dirl Tieleman willen een eigen zender oprichten, met als doelgroep vijftigplussers. Ze zijn al gaan aankloppen bij de VRT en bij de VMMa, zonder gehoor.

De heren halen het voorbeeld van de Nederlandse tv-zender MAX aan. Die zender werd in 2002 opgericht en is sinds 2005 te zien op de Nederlandse tv, met veel succes. Tieleman en Van Rompaey willen nu ook een zogenaamde mediorenzender in Vlaanderen.

De twee grootste televisiebedrijven van Vlaanderen, zijnde de VRT en de VMMa, lijken geen interesse te hebben. De VRT moet besparen en ook de VMMa heeft geen geld op overschot. Bovendien is een zender voor vijftigplussers commercieel niet interessant genoeg.

Tieleman en Van Rompaey willen nog dit najaar starten met hun zender. In eerste instantie willen ze 1 uur per dag uitzenden. "Vlak voor de nieuwsuitzendingen van 19u00 zou ideaal zijn", zeggen ze.  |MF

19:28 Gepost door MediaFlandria in Andere | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ouderen, 50, media, televisie, tv, tv-zender |  Facebook |

Commentaren

Medioren en senioren Goed initiatief, behalve wanneer men oudere mensen het recht gaat ontzeggen van inderdaad oud te zijn. Is daar iets mis mee? Hopelijk wordt het niet iets zoals van "Het leven begint bij 50... 60". Ik begin al nattigheid te voelen wanneer men 'senior' al een vieze benaming schijnt te vinden... voor wie het nog niet weet: vanaf 50 ben je senior, vanaf 60 ben je bejaard, vanaf 80 ben je hoog-bejaard... Als het ooit het niveau van MAX (NL) haalt mogen ze zich als geslaagd beschouwen! Veel succes!

Gepost door: Ianus | 01-02-08

De commentaren zijn gesloten.