26-01-08

RTL bevestigt: "We komen naar Vlaanderen"

"Ofwel met nieuwe zender, ofwel met VTM"

RTLAls de TV9's, MTV's en VTM'en van deze wereld woord houden, dan zal Vlaanderen binnen een goed jaar aanzienlijk meer televisiezenders tellen. Vandaag bevestigde de RTL Group nogmaals dat ze dit jaar "zeker" naar Vlaanderen komen. De optie om een gloednieuwe zender op te richten ligt nog open, maar de zender laat onrechtstreeks weten nog steeds geïnteresseerd te zijn in de VMMa (VTM, KANAALTWEE, JIM, Q-music en 4fm).

Philippe Delusine, de baas van TVi SA, de Belgische (Waalse) poot van de RTL Group, heeft nogmaals herhaald dat RTL zich op de Vlaamse markt wil begeven. Nog dit voorjaar zou RTL beslissen of ze zelf een zender oprichten of "samen gaan werken" met een reeds bestaande zender(groep). Als ze een mediagroep overnemen, zal dat haast zeker de Vlaamse Mediamaatschappij zijn. VT4 en VIJFtv behoren al tot de Duitse ProSiebenSat.1 Media Group en Vitaya is niet interessant genoeg voor RTL.

De verovering van Vlaanderen zal niet via RTL België gebeuren, maar rechtstreeks via de in Luxemburg gevestigde RTL Group. Momenteel heeft RTL al drie tv-zenders in België (RTL-TVi, Club RTL en PlugTV) en ook 3 radiozenders (Bel RTL, Mint en Contact Radio).

RTL Group is de grootste Europese mediareus. Concurrent ProSiebenSat.1 Media Group volgt op de tweede plaats. Vlaanderen is een blinde vlek op de kaart van RTL, terwijl hun grootste concurrent (P7S1) wel vertegenwoordigd is in Vlaanderen via VT4 en VIJFtv. |MF

14:52 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vtm, kanaaltwee, 2be, rtl, jim, luxemburg, vt4, vijft, media, televisie, tv |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.