14-01-08

VTM en 2BE: vernieuwde zenders

Vlaamse Mediamaatschappij vernieuwt twee grootste zenders

VMMa1De Vlaamse Mediamaatschppij (VMMa) herbront helemaal. Hun tv-zenders VTM en KANAALTWEE, dat binnenkort 2BE zal heten, krijgen een compleet nieuwe look en gaan beter samenwerken. VTM krijgt een nieuw logo en een nieuwe look. Ook komen er een heleboel nieuwe programma's. 2BE zal in stappen vernieuwd worden. Eerst komt er een nieuwe look en naam, dan wordt de programmatie stevig aangepakt.

VTM

Het is vandaag de eerste dag in de geschiedenis dat VTM geen omroepster meer heeft. Vanaf vandaag zullen alle programma-aankondigingen buiten beeld plaatsvinden, in afwachting dat VTM een nieuwe look en nieuw logo krijgt. Dat nieuwe logo is nog niet openbaar vertoond, maar naar verluidt zou VTM weer gebruik gaan maken van drie kleuren. Niet groen, geel en rood, zoals vroeger, maar wel oker, geel en oranje.

Veder zal VTM de voor- en laatavond versterken. Men is momenteel op zoek naar een opvolger voor het populaire tv-programma ‘Sara'. Een nieuwe telenovela wordt niet uitgesloten. In juni 2008 zal de laatste aflevering van Sara te zien zijn.

To be KANAALTWEE

Maar de grootste vernieuwingen zullen plaatsgrijpen bij VTM's zusje KANAALTWEE of 2BE, zoals de zender weldra heet. 2BE wordt verder gebouwd op KANAALTWEE. De buitenlandse series en films blijven belangrijk, maar daarnaast worden er realityshow en zogenaamde ‘auteurprogramma's' toegevoegd. De ‘auteurs' zijn Matthias en Dieter Coppens, An Lemmens en Adrian Van den Hoof. Zij zullen meewerken aan zowel VTM als 2BE.

VTM en 2BE zijn complementair

Het nieuwe VTM en 2BE zullen ook naar elkaar verwijzen. Beide zenders zullen elkaars programma aankondigen. Op VTM zal er dus ook verteld worden welke programma's er op 2BE te zien zijn en omgekeerd.

Op 12 februari zal de VMMa VTM en 2Be officieel voorstellen. |MF

19:58 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vtm, media, televisie, tv, 2be, kanaaltwee |  Facebook |

Commentaren

Dat deze zenders elkaars programma's verkondigen op de andere zender vind ik zeer positief! Nu vergeet ik eens niet te kijken!
Greats

Gepost door: Pannierke | 07-04-08

De commentaren zijn gesloten.