30-12-07

VT4 en VIJFtv lanceren eigen YouTube

ProSiebenSat.1 lanceert Vlaamse MyVideo

MyvideoDe videosite ‘MyVideo' van ProSiebenSat.1 Media komt naar België. De concurrent van YouTube is al enkele jaren online in het thuisland van ProSiebenSat.1, Duitsland. Ook in Nederland zal MyVideo binnenkort beschikbaar zijn.

Naast traditionele televisie, met VT4 en VIJFtv, wil ProSiebenSat.1 ook internettelevisie maken in Vlaanderen. In Duitsland is MyVideo sinds april 2006 online en het is er een succes. Nu wil MyVideo ook in Vlaanderen doorbreken. Vanaf midden januari zal de volledige site online staan, zo staat er te lezen.

Volgens VT4 wordt MyVideo niet zomaar een kloon van het populaire YouTube. Naast zelfgemaakte of reeds bestaande filmpjes, zal VT4 ook bloopers, exclusieve scènes, speciale optredens of extra interviews plaatsen op de videosite. Ook zou de site ‘iets revolutionairs bevatten'. Wat dat nieuwe en revolutionaire aspect dan wel mag wezen, weten we in januari.

Sat.1, de Duitse zusterzender van VT4 en VIJFtv, zendt elke vrijdag om 23u45 'Die MyVideo Show' uit. In die show worden de beste MyVideoclipjes van de week getoond. Ook wordt er elke week een centrale gast uitgenodigd, die aan het einde van het programma een zelfgemaakt filmpje uploadt op MyVideo. Of VT4, dan wel VIJFtv, ook zo'n show zullen maken, is niet bekend.

Eén ding is wel zeker: MyVideo zal het niet makkelijk krijgen. Aan de ene kant is YouTube immens populair en aan de andere kant hebben we reeds een eigen Vlaamse videosite: GarageTV. |MF

Verwante sites:
- Duitse MyVideo
- Voorlopige Vlaamse MyVideo

De commentaren zijn gesloten.