30-12-07

Dag Van De Download

Vandaag is het 'Dag van de Download'. Het is de bedoeling om vandaag zoveel mogelijk legaal te downloaden, als protest tegen de datalimieten die Telenet en Belgacom hanteren. Nergens in Europa vind je nog zulke lage datalimieten, in de meeste landen zijn ze zelfs volledig afgeschaft.

Iedereen die breedbandinternet (= zeer snel internet) heeft in België, kan maandelijks maar een bepaalde hoeveelheid downloaden. Gemiddeld kan iedereen zowat 12 GB per maand verbruiken. Als die 12 GB opgebruikt is, beland u op smallband (= zeer traag internet). Echter, de datalimieten zijn al jaren niet meer aangepast. Vroeger, toen er nog geen sprake was van YouTube, Last.FM, internetradio, internettelevisie en andere Web 2.0 toepassingen, volstond de datalimiet van 12 GB. Ondertussen is die limiet al lang niet meer toereikend. Zeker nu providers zoals Telenet en ook Belgacom de internetverbindingen steeds sneller maken, waardoor je veel meer kan downloaden en dus veel meer data 'verbruikt'.

De klanten van Telenet en Belgacom komen stillaan in actie. De klantenvereniging TIK heeft daarom 30 december als 'Dag van de Download' uitgeroepen. Meer informatie vind je op hun site www.dagvandedownload.be. Vergeet ook zeker niet de petitie te tekenen.

12:14 Gepost door MediaFlandria in Andere | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.