22-12-07

"Pestshow op Belgische TV"

'De Gouden Kooi' komt 'waarschijnlijk' op Vlaamse tv-zender

De programmadirecteur van de Nederlandse commerciële zender RTL4 zegt dat de beruchte realityshow ‘De Gouden Kooi' "waarschijnlijk" naar België komt. De show zorgde (en zorgt nog steeds) voor veel commotie in Nederland. Geen wonder: een groep mensen wordt er voor onbepaalde tijd opgesloten in een luxevilla. De laatste ‘miljonair' die overblijft, wint de villa en een fikse geldprijs.'De Gouden Kooi': een pestshow?

Het programma was al omstreden nog voor het op tv verscheen. Het werd aangekondigd als een ‘pestshow'. ‘De Gouden Kooi' is een idee van de Nederlandse mediamagnaat John De Mol, de bezieler van het wereldwijde televisiesucces ‘Big Brother'. In Nederland is het programma ondertussen al een jaar te zien. Eerst op de voormalige zender van De Mol, Talpa, nu op RTL5. Het programma scoort ongeveer 400 à 500 000 kijkers. De herhaling is nog eens goed voor zo'n 200 000 kijkers. Dat cijfer groeit nog steeds.

Het programma kwam al veel in het nieuws. Een Nederlandse moeder liet haar kinderen in de steek om deel te nemen aan het programma dat in principe oneindig kan duren. De € 10 000 , die de kandidaten moeten betalen en verliezen als ze uit eigen wil uit het huis stappen, betaalde ze met veel graagte. Verder zijn er talloze vechtpartijen geweest in het huis. Nog steeds willen politieke partijen dat het programma van de buis wordt gegooid. Hun pogingen waren tot nu toe tevergeefs.

Enkele maanden geleden ging Talpa, de zender waarop het programma te zien is, failliet. ‘ De Gouden Kooi' belandde op RTL5. De baas van RTL Nederland beloofde toen dat het programma eind 2007 zou stoppen. Ondertussen lijkt hij, verblind door de kijkcijfers, op zijn beslissing terug te komen.

"Binnenkort ook op Belgische zender"

gouden kooiVandaag deed Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL4, een vreemde uitspraak. Nadat Talpa failliet ging, nam zijn zender veel programma's van die zender over. In een interview vroeg een reporter wat hij vond van die voormalige Talpa-programma's. "Ze zijn een succes. Ze zijn ook bijna verkocht aan het buitenland. De Gouden Kooi komt waarschijnlijk in België, in Amerika is er een optie op genomen", antwoord hij.

Het lijkt er dus sterk op dat ‘De Gouden Kooi' te zien zal zijn bij ons. Welke zender zou het dan uitzenden? Automatisch kijken we dan in de richting van VT4 en vooral KANAALTWEE. Die laatste zond ook steeds het gelijkaardige programma ‘Big Brother' uit.

Bovendien zal KANAALTWEE in 2008 ‘drastisch' veranderen, dat liet de zender zelf weten. KANAALTWEE krijgt waarschijnlijk een nieuwe naam, een nieuwe look en een nieuwe uitstraling. Dat alles omdat ‘de kijkcijfers nu tegenvallen'. Een controversieel, veelbesproken programma is dus meer dan welkom ... |MF

Commentaren

Een levenslange Big Brother? Hoe ze het uitvinden.

Gepost door: Ines | 22-12-07

Als De Gouden Kooi naar vlaanderne komt, dan gaat dat nog voor veel oproer zorgen, daar ben ik 100% zeker van. Ik zou het programma toch een kans geven

Gepost door: Nico | 22-12-07

Ik hoop uit de grond van myn hart dat dit lage programma niet op mijn televsie komt!

Gepost door: Lowie | 23-12-07

De commentaren zijn gesloten.