21-12-07

VTM schaft omroepsters volledig af

VTM krijgt volledig nieuwe look én imago

VTM verbant de omroepsters vanaf begin 2008 naar de archieven. Na 19 jaar, van de geboorte van de zender tot nu, schaft VTM het omroepen af.

Het is een kroniek van een aangekondigde dood: vroeger speelden de omroepsters een prominente rol. Sinds één jaar reduceerde VTM het aantal ‘omroepbeurten' drastisch. Ook werden de presentaties van de omroepsters niet meer live opgenomen, maar enkele dagen op voorhand ingeblikt. De mededeling van VTM vandaag in het Laatste Nieuws is dan ook geen verrassing.

Ook omroepster Tess Goossens is niet echt verrast. "We zijn het enige land in Europa dat nog met omroepsters werkt", zegt ze. In landen zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland en ons eigenste Wallonië, ondergingen de omroepsters al eerder hetzelfde lot als hun VTM-collega's nu.

De drie VTM-omroepsters Tess Goossens, Elke Vanelderen en Erika Van Tielen blijven (voorlopig) wel nog voor VTM werken. Nog tot het einde van februari zullen ze off-screen omroepen, u zult met andere woorden enkel hun stem horen. Vanaf maart is het dan definitief gedaan.

Het is dan niet enkele definitief gedaan met de omroepsters, maar ook met de look van VTM. De zender zal een compleet nieuw uiterlijk krijgen én een al even compleet nieuw imago. Waarschijnlijk zal VTM zich nog meer op jongere mensen richten, aangezien een groot deel van het ‘familiezendergevoel' zal verdwijnen met het verdwijnen van de omroepsters. Het lijkt aan de andere kant erg onwaarschijnlijk dat VTM een soort KANAALTWEE of VT4 zal worden.

Er staan grote veranderingen op til bij de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa), de holding boven VTM, KANAALTWEE, JIM, Q-Music en 4fm. Ook KANAALTWEE zal begin 2008 een nieuwe look en naam krijgen, ‘Het Nieuws' op VTM wordt compleet vernieuwd, 4fm kreeg onlangs al een volledige rebranding en jongerenzender JIM nam haar intrek in het voormalige Big Brotherhuis. |MF

Laat uw mening over het afschaffen van de omroepsters horen, ga naar het forum.

14:18 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vtm, omroepsters, media, televisie, tv, look, imago, geschiedenis, logo |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.