18-12-07

Canvas krijgt nieuw logo

Zender verandert ook inhoudelijk

CanvasBinnen een paar maanden zal het Vlaamse televisielandschap er heel anders uitzien: vernieuwingen bij Het Nieuws van VTM, Het Journaal van Eén, nieuwe naam en huisstijl voor KANAALTWEE en vandaag maakte de VRT ook nog eens bekend dat Canvas een nieuw logo krijgt, plus een aangepaste programmering.

Het zijn boeiende tijden voor een tv-blog als de deze. Onze allerliefste cultuurzender Canvas zal ons in januari gefacelift vergasten. Al informatie wat op maandag, dinsdag en donderdag de klok slaat, woensdag en vrijdag is het aan de humor en de fictie.

Eerste en vooral: nieuw logo en nieuwe huisstijl

Canvas krijgt een nieuw logo. Het vierkantje wordt volledig opgevuld. Ook krijgt de zender een volledig nieuwe huisstijl, hoewel de huidige nog niet zo lang gebruikt wordt. Ook de site Canvas.be wordt vernieuwd.

Humor & Satirische informatie

Er zal een nieuw, vierde seizoen komen van ‘Het Peulengaleis'. ‘De mannen van de Gamma' krijgen er een derde personagetjeuh bij.

Sofie Lemaire, bekend als radiopartner van Peter Van De Veire op Studio Brussel, zal debuteren op Canvas. Ze zal een satirisch nieuwsprogramma presenteren, genaamd ‘Spam'. Vooral de vreemde nieuwsberichten zullen besproken worden.

Draait De Wereld Door?

In Spam zal er wekelijks 'live' overgeschakeld worden naar Gent, waar Kamagurka en Nigel Williams hun aparte, doch humoristische kijk op de actualiteit meegeven. Gunter Lamoot zal ‘de tv-momenten die iedereen gemist heeft aan de kijker tonen'. Daarmee lijkt het programma een koers te varen, die het populaire Nederlandse tv-programma ‘De Wereld Draait Door' nu al volgt.

Geschiedenis en interesse voor het Oosten

In het programma ‘Verloren land' onderzoeken BV's, zoals Bart Peeters, Gabriel Rios, Leki ... welke invloed de wereldgeschiedenis gehad heeft op hun eigen familiegeschiedenis.

In ‘China voor Beginners' trekken onder andere Martine Tanghe, Filip Meirhage, Goedele Liekens, Daan ... naar China ‘om er hun vakgebied te onderzoeken'. Waarschijnlijk zal Martine Tanghe dan een bezoek brengen aan een Chinese nieuwsanker, Goedele Liekens aan een Chinese seksuologe ...

Experimenten

Canvas is een geschikte zender om te experimenteren. In ‘Virus' zullen eenmalige programmaatjes tentoongesteld worden. Ook zullen er korte previews te zien zijn van reeksen die pas later volledig te zien zijn op Canvas.

Tenslotte komen er ook nog nieuwe reeksen van ‘Extras', ‘Comedy Casino' en - verrassend - ‘Lux', dat vorige keer niet bepaald een kijkcijferkanon was. |MF

18:55 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: televisie, tv, vrt, canvasn humor, informatie, media |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.