29-11-07

VRT zendt officieel concert Vlaanderen niet uit

Openbare omroep organiseert zelf concert in Sint-Niklaas

Vlaamse LeeuwOok in 2008 zal de VRT de officiële festiviteiten rondom de Vlaamse Feestdag niet uitzenden. In de plaats daarvan organiseren ze een eigen concert in Sint-Niklaas. Welke zender de officiële concerten in Brussel dan wel zal uitzenden, is onbekend.

Dit jaar organiseerde de VRT een eigen ‘Zo Is Er Maar Eén'-optreden in Antwerpen. Het officieel concert in Brussel werd niet uitgezonden door de VRT. Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux was hier toen niet over te spreken. Hij vond dat de officiële festiviteiten op tv móesten uitgezonden worden. Daarom trok hij met een bedrag van € 25 000 naar VTM. Zo geschiedde het dat VTM op 11 juli 2007 het officiële concert uitzond.

Dit jaar gaat de VRT voor dezelfde aanpak. Ze zullen een ‘Zo Is Er Maar Eén'-concert organiseren in Sint-Niklaas. De openbare omroep wil Brussel wel ‘betrekken bij het gebeuren.' VRT-zegsvrouw Diane Waumans zegt daarover: "Op dit ogenblik zijn we volop aan het onderhandelen met de vertegenwoordigerd van onze hoofdstad."

To be continued ... |MF

De commentaren zijn gesloten.