29-11-07

Nieuwe Vlaamse radiozender in december?

Radio Nostalgie komt naar Vlaanderen

nostalgieDe Waalse zender Nostalgie zal waarschijnlijk dit jaar nog een Vlaamse versie in de Vlaamse ether gooien. Naast Q-Music en 4fm zal Nostalgie Vlaanderen de derde landelijk commerciële radio worden.

In Wallonië zendt de zender enkel Franstalige muziek uit. Het is dus zeer waarschijnlijk dat Nostalgie Vlaanderen een radiozender wordt met uitsluitend Nederlandstalige muziek. Officieel is dat echter nog niet bevestigd, aangezien de concrete afspraken en plannen nog officieel aangekondigd moeten worden.

Nostalgie Vlaanderen is een samenwerking tussen Nostalgie Belgique en de mediagroepen Corelio (De Standaard, Het Nieuwsblad) en Concentra Media (Het Belang Van Limburg, Gazet Van Antwerpen). Het was al langer bekend dat de twee mediagroepen een eigen nationale radiozender wilden. Eerst wou men ‘Vlaanderen 1' creëren, later werd dat ‘Radio 7' en nu lijkt de keuze dus definitief te vallen op ‘Nostalgie'.

Nostalgie zal in zogoed als heel Vlaanderen te beluisteren zijn. Contact Vlaams-Brabant wordt overgenomen, in Oost-Vlaanderen zal men uitzenden via de accommodatie van Radio Go, in West-Vlaanderen via die van Radio Mango. In Antwerpen zal er uitgezonden worden via de zendmasten van Antwerpen 1. Die zendmasten zijn zelfs zo sterk dat ze een groot deel van Limburg kunnen voorzien van een stevige portie ‘Nostalgie'.

Het radiostation zou volgens de site pub.be nog dit jaar van start kunnen gaan. Wellicht is er begin volgende week meer nieuws. |MF

19:11 Gepost door MediaFlandria in Andere | Permalink | Commentaren (0) | Tags: radio, nostalgie, media |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.