27-11-07

Telenet en Interkabel bereiken akkoord

Weldra ook digitale tv van Telenet in Interkabelzone

interkabelBinnenkort zullen tv-kijkers die in Interkabelgebied wonen ook kunnen genieten van Telenet Digital TV. Dat komt doordat Telenet en Interkabel eindelijk een akkoord hebben bereikt.

Alle mensen die nu in een gebied wonen waarin INTERMEDIA, PBE, INTEGAN of WVEM televisie verdelen, kunnen nu nog niet genieten van Telenet Digital TV. Voor digitale televisie via de kabel moeten ze zich nu wenden tot INDI van Interkabel. Door een akkoord tussen Interkabel en Telenet komt daar weldra verandering in.

In 2008 zal het ook mogelijk zijn om digitaal tv te kijken via Telenet in Interkabelgebied. Net als vroeger al het geval was, zullen die mensen ook kunnen surfen en bellen via Telenet op de Interkabelkabel. Het netwerk blijft nog in handen van het laatste bedrijf. Ook zal men video-on-demanddiensten zoals Net Gemist (VRT), iWATCH (VMMa) en C-More (ProSiebenSat.1 Media) kunnen gebruiken.

In ruil ontvangt Interkabel een eenmalige geldsom van € 170 miljoen en een jaarlijkse vergoeding. De rechtszaak tussen de twee bedrijven wordt meteen stilgelegd. |MF

De commentaren zijn gesloten.