26-11-07

'Begrafenisondernemer Zkt. Vrouw'

Duitse zender plant datingshow voor begrafenisondernemers

Boer zkt‘Boer Zkt. Vrouw' is niet enkel bij ons een echte kijkcijferhit. In andere landen wordt het programma ook druk bekeken. Onder anderen in Duitsland. Een Duitse zender plant nu een gelijkaardig programma, maar dan voor begrafenisondernemers.

Mensen met het ene beroep vinden blijkbaar moeilijker een partner dan mensen met een ander beroep. Boeren hebben minder tijd om een partner te vinden, omdat ze hard moeten werken, begrafenisondernemers krijgen wel eens terugdeinzende reacties te verduren, wanneer hen gevraagd wordt welk beroep ze uitoefenen.

De boeren werden al geholpen. Het programma ‘Boer Zkt. Vrouw' is een echte kijkcijferhit in Nederland, Engeland en ook bij ons in Vlaanderen. De Duitse zender RTL Television haalt wekelijks meer dan 8 miljoen kijkers voor ‘Bauer Sucht Frau'. Concurrent ProSieben, van ProSiebenSat.1 Media, ziet een gat in de markt.

Dagmar Christadler, woordvoerster van ProSieben, zegt dat de zender overweegt om een gelijkaardig programma te maken voor begrafenisondernemers. "Momenteel zijn we op zoek naar vrijgezelle, mannelijke begrafenisondernemers tussen 30 en 50 jaar oud. Daarna zullen we bekijken of we voldoende kandidaat-partners voor hen vinden", zegt Christadler.

In eerste instantie zal ProSieben enkele mini-uitzendinkjes verwerken in een lifestylemagazine dat dagelijks te zien is op de zender. Als de kijker positief reageert, sluit ProSieben niet uit dat er dan ook een volwaardig programma zal gemaakt worden: ‘Bestatter Sucht Frau' (‘Begrafenisondernemer Zoekt Vrouw').

"Eventueel zullen we ook datingprogramma's maken voor andere, alternatieve beroepen, zoals bijvoorbeeld havenarbeiders", sluit Christadler af. |MF

Commentaren

Jezus, Jezus, wat vinden ze allemaal wel niet uit.

Hmm, blijkbaar is het een ProSiebenSat.1-trekje om programma's van de concurrentie subtiel af te pakken ...

Gepost door: Ines | 26-11-07

De commentaren zijn gesloten.