09-11-07

Geen slachtingen meer op VT4

KipDe kans dat u in het programma ‘De Jeugd Van Tegenwoordig' nog een kip het hoekje om ziet lopen, is zeer klein, nihil zelfs. Nadat deze week een dierenrechtenorganisatie de wreedaardige kippenmoorden in het VT4-programma aanklaagde, heeft Volksgezondheid VT4 verplicht geen kippen meer te laten slachten door de leerlingen.

In de aflevering van 1 november kregen leerlingen de opdracht elk een kip te slachten. Dit zorgde voor een vloedgolf van klachten aan het adres van VT4. Een dierenrechtenorganisatie diende ook een klacht in bij Volksgezondheid.

Zij hebben beslist dat wie dieren slacht, elke vorm van pijn moet vermijden. Bovendien mag een dier niet gebruikt worden om het sensatieniveau in een tv-programma te verhogen. Ondertussen schrapt VT4 in de volgende afleveringen van het programma enkele scènes. Zo zal er volgende week niet te zien zijn hoe de leerlingen enkele biggetjes castreren zonder verdoving.

"In de uitzending van 1 november is duidelijk te zien dat de minderjarige deelnemers niet voorbereid zijn op de slachting. Die slachting verliep daarom niet bepaald vlot", laat Volksgezondheid weten. |MF

De commentaren zijn gesloten.