05-11-07

Geslachte VT4-kip zorgt voor beroering

KipVT4 heeft een klacht aan haar been. In het VT4-programma ‘De Jeugd Van Tegenwoordig' werden afgelopen donderdag enkele kippen op ‘wreedaardige wijze om het leven gebracht'. Gisteren gebeurde hetzelfde in het KANAALTWEE-programma ‘Expeditie Robinson', maar tegen hen is voorlopig nog geen klacht ingediend.

Dierenrechtenorganisatie Bite Back is het beu dat tv-zenders dieren uitbuiten om betere kijkcijfers te krijgen. "Het gesol met dieren in tv-programma's moet stoppen! Blijkbaar mag je om hoge kijkcijfers te halen dieren als gevoelloze dingen behandelen en er allerlei experimenten op uitvoeren", zegt Marianne Huiberts van Bite Back. "TV heeft een voorbeeldfunctie tegenover de jongeren."

De organisatie heeft een klacht ingediend bij Volksgezondheid. Zij zullen nu uitpluizen of VT4 illegaal heeft gehandeld. Ook roept Bite Back op om massaal e-mails te sturen naar VT4 (info@vt4.be).

VT4 is zich bewust van het kwaad. "We hebben al veel mails gehad van gechoqueerde kijkers, dat is erg frapant", zegt Kristof Demasure, zegsman van SBS Belgium. Hij voegt er wel aan toe dat de slachtingen onder het deskundige oog van verschillende professionele begeleiders plaatsvond. Zij geven nu nog steeds les.

"De methode die te zien was, was de meest gebruikte in de jaren '50. De slagader van de kip wordt doorgesneden. Als dat tegen de dierenwelzijnswet is, dan wordt deze dagelijks overtreden, want die werkwijze wordt nu nog steeds toegepast."

Demasure zegt ook dat het helemaal niet de bedoeling was om sensatie te creëren. In het vervolg zal VT4 dieper nadenken voor men wat met dieren uitspookt op tv. |MF

Commentaren

Tja, VT4, wat voor een boechtzender is dat nu ook!!!! Alleen de blok valt nog wat mee, maar dat ben ik ondertussen al moegezien.

Gepost door: Ines | 05-11-07

VT4 is geen 'boechtzender'. The Block is nog het best-scorende programma van de zender! Ik vind dat er wat overdreven vond. Ik vind beter dat ze dan een klacht indienen tegen expeditie robinson, die slachting was overdrevener.

Gepost door: Geert | 05-11-07

@ Ines , hoe oud ben jij mss, dat je deze programma's niet kan apprecieren?

Gepost door: jimmy | 05-11-07

43 jaar oud. Dat heeft toch niets met leeftijd te maken?

Gepost door: Ines | 05-11-07

Expeditie Robinson Ik ben benieuwd of er in Nederland ook nog zon belachelijke klacht ingedient gaat worden. Ik vindt heto ok niet nodig dat ze dit in een tv programma laten zien. Maar goed het is wel de werkelijkheid er worden per dag 1000en kippen en varkens geslacht. Dus waarom kijkt men hier nog van op.

Gepost door: Sander | 06-11-07

De commentaren zijn gesloten.