30-10-07

'Het Nieuws' van VTM blundert

Studio nieuwsHet Journaal op Eén had op 21 september last van een panne waardoor men pas na 9 minuten kon beginnen. Vanmiddag wou VTM bewijzen dat zij beter konden. Zij konden een panne van maarliefst 22 minuten creëren. Bravo.

Het begon allemaal vanmiddag omstreeks 13u00. Het Nieuws startte zoals altijd. Echter, zonder geluid. Gedurende enkele minuten was het volop liplezen geblazen. Daarna toonde men een bordje met daarop de boodschap even geduld uit te oefenen.

Na 5 minuten besloot de crew van Het Nieuws het nog een keertje te proberen. De camera werd terug naar boven gehesen en men startte opnieuw het filmpje van het hoofdpunt. Of dat probeerde men tenminste … Opnieuw toverde men het ‘Even Geduld’-bordje tevoorschijn.

Een omroepster die zich excuseerde en zei wat er gaande was, kregen we niet te zien of te horen. VTM besloot immers een jaar geleden dat het niet meer nodig was om live om te roepen. Bijgevolg is de omroepster niet elke dag aanwezig.

Nadat het ‘Even Geduld’-bordje – nu ja, ik zou 22 minuten niet omschrijven als ‘even’ – verdwenen was, ging Het Nieuws eindelijk van start. Als kijker verwacht ik een uitleg. Die is er dan ook.

VTM-zegsman Mark Vanlombeek legt uit: “Het Nieuws gaat in SD, Standard Definition (het tegengestelde van HD, High Definition). De eindredactie gaat echter in HD. Om het SD-signaal om te zetten naar HD, is er een speciaal toestel nodig. Dit toestel werkte echter plots niet meer.”

“De technici vonden het defect niet meteen, daarmee dat het zolang duurde”, zegt Vanlombeek nog. |MF

18:19 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lynn, wesenbeek, het nieuws, vtm, nieuws, media, televisie, pauze, panne, defect, even, geduld |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.