09-10-07

Vlaams Belang: "VRT verkwist geld"

VRTwagensIn een reactie op het uitlekken van het contract tussen de VRT en Woenstijnvis, zegt de VRT te betreuren dat iemand het contract moedwillig openbaar maakte.

“Kwaliteit boven kwantiteit”

De VRT betreurt dat het contract uitgelekt is. Ook wijzen ze erop dat Woestijnvis programma’s maakt die door heel Vlaanderen gewaardeerd worden. Woestijnvis is al 10 jaar exclusief verbonden aan de VRT en dat wil men zo houden. De VRT benadrukt dat Woestijnvis kwaliteit altijd heeft laten voorgaan op kwantiteit.

“VRT verkwist geld”

Vlaams Belang is het daar echter niet mee eens. De partij erkent wel dat Woestijnvis kwalitatief hoogstaande programma’s maakt en gemaakt heeft. Maar dat kan volgens VB niet aan elke prijs. “Een openbare omroep dient niet om productiehuizen schatrijk te maken”, zegt VB.

VB stelt zich ook vragen bij de duizelingwekkende bedragen die de VRT gaf aan Woestijnvis. Ondermeer omdat de VRT binnenkort sterk moet bezuinigen en de gesloten contracten zijn volgens VB “een molensteen rond de nek van de VRT die de omroep in flinke ademnood zou kunnen helpen.”

Vlaams Belang meent dat veel Woestijnvisprogramma’s evengoed in eigen huis gemaakt kunnen worden, met een veel kleiner budget. |MF

Lees ook:
-
“Situatie uitklaren”
- “Mary Moet ‘sorry’ zeggen”
- VRT geeft miljoenen aan Woestijnvis
- Tony Mary pikt kritiek niet (8 oktober)
- Onrust bij de VRT (4oktober)

18:36 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams, vrt, mary, belang, woestijnvis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.