09-10-07

Column: Michiel D.W. Kijkt TV

MichielDW kijkt TV2
De eerste week van oktober zit er weer op en de zenders beginnen meer en meer hun goede programma’s naar voren te schuiven en dat werpt ook zijn vruchten af.

Zo waren op maandag al enkele nieuwigheden. Eén ving aan met de quiz ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ die al aan zijn 5e seizoen - denk ik, schiet me niet dood als ik fout ben - bezig is, en steeds weer meer mensen boeit. Als je naar een ‘sterrenprogramma’, zoals bv. Sterren Op De Dansvloer, kijkt, dan vraag je je toch af waar ze die sterren steeds maar vandaag blijven halen. Dit gevoel heb ik  ook bij ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Als je leest wie er dit jaar allemaal meedoet heb ik toch weer een gevoel van : ja waarom heeft die nog niet meegedaan? Aan het decor is zo goed als niets veranderd, maar dat was ook niet nodig. Ik ben het decor namelijk niet beu. Toch meen ik te hebben gezien dat Erik nu rechts staat in plaats van links, volgens mij zonder nut maar toch een detail! Aan het spel zelf is ook niets veranderd of toch bijna niets, want nu als je de puzzel niet weet mogen de anderen het ook verder doen. Waar ik toch allemaal niet op let! Toch blijft het voor mij een van de leukste quizzen van Vlaanderen omdat het concept ook zo simpel is, geen prijzen en geen geld maar gewoon voor de eer en voor het ‘niet afgaan’, wat de quiz juist zo plezant maakt.

De kijkcijfers lagen hoog, zeker op maandag, op de andere dagen wat minder maar toch steeds met een prachtig marktaandeel. Ik vind dat het programma meer dan 8 op 10 scoort.

Ook KANAALTWEE startte maandag met een nieuw programma namelijk ‘Topmodel’. Ik dacht eerst van ‘aj nee weer een miss-show’, maar dat is het zeker niet. Er werd zeer duidelijk uitgelegd dat een miss geen model is en omgekeerd. OK, een model moet er mooi uitzien, natuurlijk, maar moet vooral goede maten hebben en ze moet goed kunnen poseren. Bij de eerste selectie kozen ze de modellen op vlak van schoonheid en hoe ze liepen over de catwalk. Hierbij had je al van die lachwekkende scènes waarbij de mensen die oordeelden echt grof uit de hoek kwamen, waarbij je dan dacht van ‘ocharme die meisjes’, but that’s life zeker? Verder werden ze dan ook beoordeeld op hoe ze er op foto uitzagen enzovoort. Het programma zat voor mij goed in elkaar  met een kort maar krachtig introfilmpje en een goede presentatie van de jury en van de presentatie. Het spijtige is wel dat het op KANAALTWEE is. Dat is niet slecht bedoeld, maar het is gewoon zo dat KANAALTWEE op sommige dagen echt een prachtige programmatie heeft en op andere dagen niet en de kijkers zullen dan vaak deze goede programma’s missen, volgens mij. Het cijfer voor mij voor dit programma ligt tussen de 7 en 7.5. Ik denk dat we het beste nog niet hebben gezien.

Over het weekend vind ik dat we heel kort kunnen zijn. Ik vind dat er zo niets meer op tv is in het weekend om naar uit te kijken, of licht het alleen aan mij? Voor mij is er momenteel veel meer te beleven in de week dan in het weekend. Wanneer smijten de zenders hun glorieprogramma’s van het weekend eens op de buis met NIEUWE afleveringen van Witse of Flikken bijvoorbeeld, of met Steracteur Sterartiest, wat nu niet zo een glorieprogramma is, maar het zal in iedere geval beter scoren dan ‘De Provincieshow’. Maar naar mijn weten zijn de weekenden in het voorjaar meer bezet met bv Eurosong, Flikken, Debby&Nancy, de Pappenheimers,… VTM probeert nu zeker zijn weekends vol te smijten met goede programma’s maar als je een programma als Wittekerke nooit hebt gevolgd ben je verplicht om naar een of andere film te kijken.

Volgende week zijn er weer wat nieuwe programma’s op de buis met onder andere ‘Outback Luke’ en De Jeugd Van Tegenwoordig. VT4 en VIJFTV gaan er precies ook eens aan beginnen!

Tot volgende week!
Michiel D.W.

17:34 Gepost door MediaFlandria in Michiel D.W. kijkt TV | Permalink | Commentaren (4) | Tags: column, d w, michiel |  Facebook |

Commentaren

ben weer eerst :p jep goe goe, topmodel scoorde blijkbaar ni 'zo' goe, en expeditie robinson ook niet egt, en dat voor de eerste aflevering...

Gepost door: Dres | 09-10-07

Stond Erik vorig jaar ook al niet rechts?????

Gepost door: Tom | 09-10-07

Naar mijn weten links

Gepost door: MichielDW | 09-10-07

Tom, dat was ook mijn gedacht. Erik stond vorig jaar ook al rechts ... en ik kan het weten want ik ben toen naar een TV opname geweest van 'De slimste Mens'.

Gepost door: Dean | 09-10-07

De commentaren zijn gesloten.