19-09-07

"RTL Vlaanderen komt er zeker"

RTL1De kans zit er dik in dat RTL, eigenhandig, met een Vlaamse zender begint. Het plan om VTM op te kopen lijkt dus opgeborgen te zijn. Dat zegt ten minsten Philippe Delusine, de baas van RTL Belgium (RTL-TVi, Club RTL en PugTV) in de Waalse krant Le Soir.

Dat Vlaanderen een lege plaats op hun kaart is, is een flinke doorn in het oog van de RTL Group. Al meermaals dook het gerucht op dat RTL de VMMa zou overkopen. Roularta Media Group, die 50% van de aandelen in VTM bezit, deed echter moeilijk.

Eind augustus sprak Philippe Delusine, de baas van RTL-TVi in Wallonië dreigende taal: ofwel zouden zij een deel van de aandelen in VTM overkopen, ofwel start RTL binnenkort met een eigen tv-zender in Vlaanderen. RTL is binnenkort 20 jaar vertegenwoordigd in Wallonië.

“Het staat vast: we gaan een RTL Vlaanderen creëren. Dat kun je doen door een vaste tv-zender op te kopen. Dat lijkt ons niet te lukken, dus moeten we zelf aan de slag gaan”, zegt Delusine. “Ik kan noch zeggen hoe we het gaan doen, noch wannéér we het gaan doen. Maar laat ons één ding duidelijk zijn: een Vlaamse versie van RTL zien we zeker zitten.”

Aangezien VT4 en VIJFtv reeds aangesloten zijn bij ProSiebenSat.1 Media, de grooste concurrent van RTL, is het zogoed als onmogelijk om die zenders over te kopen. Dan restten enkel nog VTM en Vitaya. VTM is echter niet geïnteresseerd in RTL en RTL is niet geïnteresseerd in Vitaya. |MF

21:05 Gepost door MediaFlandria in Andere | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rtl, group, tv, media, tvi |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.