11-09-07

Column: Michiel D.W. kijkt TV

MichielDW kijkt TV2
Het schooljaar is begonnen en ook de herfst staat al te trappelen om te beginnen. Dit is meestal het signaal voor de grote zenders om de kijkers te belonen op het wachten in de zomer. Nieuwe tv-programma’s worden op de kijker afgevuurd. Zo kregen we elke dag zeker een paar nieuwe programma’s en het zijn drukke tijden om deze allemaal te kunnen analyseren. Zo heb ik er voor deze column 3 programma’s die ik ga bespreken: ééntje van elke zender. 

Ik begin, logisch, met de eerste dag van de week. Voor degenen die het niet weten, maandag. En wel met een van de toppers van de week, vind ik toch, namelijk Boer Zoekt Vrouw op VTM. Het is al de derde jaargang van dit datingprogramma maar toch blijft het een van de best bekeken programma’s op VTM. VTM houdt het programma afwisselend en ik vind het een goed idee dat ze het programma een paar jaar opgebrogen hebben. Dit jaar waren er enkele vernieuwingen. Zo deed er nu ook een boerin mee die, zoals verwacht, veel reacties kreeg. Dina Tersago kent weer drukke tijden met 2 van haar best bekeken programma’s ‘Boer zoekt vrouw’ en ‘Wie Wordt De Man Van’ dat donderdag ook van start ging. Toch gaf ze je weer een warm gevoel bij het begin van het programma en ze is zeker een meerwaarde voor het programma én voor VTM. Er waren ook zeker grappige momenten, zoals die boer die maar 5 - of hoeveel waren het er juist? -  kreeg. Van mij krijgt het programma zeker een 8 al kan het natuurlijk nog meer halen. Zien wat het volgende maandag zal geven. 

Op dinsdag had je ‘Huwelijk uit Handen’ en ‘Supernanny’ die de VTM-avond vulden en waar je toch eens mee kon lachen met tante Odette! Maar ik keek daarna niet naar de Supernanny maar naar de sterkhouder van VT4 in het najaar, namelijk het vijfde seizoen van The Block, waar 4 koppels elk een appartement moeten restaureren op enkele weken tijd. Wat me wel opviel was dat er veel mensen bijzitten die al hun huis hebben gerestaureerd of nog bezig zijn. Ze willen daar precies veel geld verdienen! Het begon zoals altijd met een telefoontje. In dat telefoontje werd de kandidaten medegedeeld dat ze in deze editie iets vroeger dan voorzien afscheid moesten nemen van vrienden en familie. Dan kwam er weer een race in de thuisstad van het programma, Oostende. Het was 1 groot reclameblok voor de stad Oostende dat zijn 4 grootse troeven uitspeelde. Ik vind dat ze zich dit jaar richten op een grote groep kijkers. Het is goed voor mensen die in de stad willen wonen, voor mensen die er al wonen en voor mensen die bij de zee willen wonen. Nadat al de sponsors in beeld waren gekomen en de ene verrassing na de ander kwam, konden we zien wat er zich volgende week zou afspelen. Weer zag je tranen… Het krijgt van mij een 7.5, waarschijnlijk omdat ik er al lang naar kijk! 

Op zondag zag ik naar het nieuwe programma van Eén, de zender waar we nog iets over moeten bespreken. Namelijk het programma ‘De Bedenkers’ met Sofie Van Moll en Bart Peeters. Ik had er persoonlijk niet veel van verwacht omdat ik totaal niet kon raden hoe het in elkaar zou zitten, en op die manier kon het natuurlijk alleen maar meevallen. Het kwam meteen al groots over op het Atomium, waar men opstond. Na enkele minuten was je al echt geboeid door de uitvindingen en wou je echt weten welke uitvindingen nog zouden volgen. Voor mij deden Sofie en Bart het goed en ook de jury! Ik kende er maar 1 persoon van maar als ze hen voorstelden en en vertelden wat ze allemaal al gedaan hadden in hun leven, bleek het echt wel een goede en professionele jury te zijn! Over het programma zelf dan. Ik vond dat het goed in elkaar zat, al vond ik wel dat ze te lang bleven stilstaan bij de eerste kandidaat en op het einde toonden ze ineens allemaal kandidaten die door waren. OK, ze zeiden wel wat ze hadden gedaan, maar je kon het niet echt zien, wat ik wel wat spijtig vond. Dit zijn mijn enige bedenkingen. Verder vind ik dat ze het talent van de mensen in kwestie goed tonen. Van mij krijgt het programma ook een 8. Volgende keer bespreek ik deze 3 programma’s : ‘Beauty En de Nerd’, ‘Junior Eurovisie Songfestival’ en ‘De Nationale Rijtest’.  

Tot volgende week!
Michiel D.W.

19:19 Gepost door MediaFlandria in Michiel D.W. kijkt TV | Permalink | Commentaren (18) | Tags: michiel, dw, column |  Facebook |

Commentaren

Weer goed gedaan Michiel,!!

Gepost door: Yo | 11-09-07

Ik ben een trouwe lezer :D was idd weer goe :)
Ben wel eens benieuwd naar de bedenkers, heb het moeten missen (al kan ik Bart Peeters niet uitstaan :p) en nu moetk weg, anders mis ik Sketch Up , dé tophumor (Sarcasme :p)

Gepost door: Dres | 11-09-07

Het valt toch duidelijk op dat deze jongen één en VT4-gezind is, niet?
Als the Block al een 7.5 krijgt, dan moet Boer zkt Vrouw toch minstens een 9 krijgen...

Gepost door: Karolynn | 11-09-07

@Karolynn

Ik kijk 3 programma's op vt4 en dat zijn the block, friends en lost. Op één zie ik 2 programma's : provincieshow en de bedenkers en de rest is grotendeels VTM. Boer zkt vrouw was een beginaflevering dus kreeg het niet meer. Nu vond ik het al beter. De eerste aflevering van wie wordt de man van is toch ook minder dan de audities?

Groetjes

Gepost door: MichielDW | 11-09-07

welke programma's op VTM???????????

Gepost door: Karolynn | 11-09-07

Ik zal eens beginnen :p

Boer zkt Vrouw
Supernanny
Wie wordt de man van
Beauty and the nerd
Film op zondag

Als je weet dat ik momenteel 10 programma's volg...

Gepost door: MichielDW | 11-09-07

Zoals elke keer weer goed...

Gepost door: Kéés | 11-09-07

Wie wordt de man van was eenmalige startafl, en Beauty and de nerd moet nog beginnen?!

Gepost door: Karolynn | 11-09-07

Ik kan ook moeilijk geloven dat jij naar "dennis van rita" gekeken hebt.

Gepost door: Karolynn | 11-09-07

Die vraag laat ik aan u open... Films als De Hel Van Tanger en Verlengd Weekend boeien me wel...

Gepost door: MichielDW | 11-09-07

@ Karolynn

Als ge hier zijt om ruzie te stoken... Welke programma's zie gij dan misschien?

Gepost door: MichielDW | 11-09-07

Michiel als jij dan toch ook een VTM-liefhebber bent, waarom ben je dan geband van het forum daar

Gepost door: Karolynn | 11-09-07

Dat is privé :p

Gepost door: MichielDW | 11-09-07

@Karolynn Dat hij geband is van het vtm forum heeft daar nu is nx mee te make :) Michiel is gwn niet zo voor de look van vtm (zo denk ik tog:p ) en vtm is de laatste tijd tog fout bezig dat kan je niet ontkennen, ik vind dat Michiel héél neutraal is in zijn tekst, wa trouwens niet eens moet in een Column! Dus Michiel! Doe zo voort!! Kritiek geven is makelijk, maar het zelf doen..!

Gepost door: Dres | 12-09-07

Juist :) Heb net bij nederlands geleerd wat een column is :p

Is dit niet zowat het 'topic' met me meeste reacties :p

Gepost door: MichielDW | 12-09-07

haha ja idd, hier valt dan ook het meest over te zeggen :)

Gepost door: Dres | 12-09-07

HOPELIJK vooral positief :p

Gepost door: MichielDW | 12-09-07

hehe, ja ik tog :p ik zou eignlk ni wete waarom het af te breken, het is jouw mening over de programmas dus :)

Gepost door: Dres | 12-09-07

De commentaren zijn gesloten.