04-09-07

Column: Michiel D.W. Kijkt TV

MichielDW kijkt TV2
Na lang wachten en uitkijken is het vandaag weer zover: mijn column is terug te lezen op MediaFlandria en ik keer weer elke week terug als tv-inspecteur.De zomerprogrammatie ligt alweer ver achter ons en het betere werk komt ons (hopelijk) tegemoet. We konden vorige week al proeven van het najaar van VTM. Omdat het nog over vorige week gaat heb ik gekozen voor een nieuw programma en een klassieker.

Vrijdag was er op VTM het nieuwe programma ‘Ranking The Stars’ te zien. Zoals de naam al doet vermoeden, rangschikt men ‘Sterren’ d.m.v. een aantal vragen. Sergio is de presentator van dienst. Het programma begon aardig en het leek zeer leuk om naar te kijken, maar na een tijdje werd het echt vervelend. Het waren ochot 3 vragen op een hele uitzending en voor de rest kwam er niets anders aan bod dan wie het met wie zou gedaan hebben en wanneer wie met wie in de koffer dook. En toch zijn er nog mensen die dat boeiend vinden, waarschijnlijk de 350.000 lezers van ‘Dag Allemaal’. Het programma op zich is zeer leuk, ik vond de Nederlandse versie dan ook het einde met Paul De Leeuw en had er veel van verwacht. De bekleding is goed, de vrouwelijke BV’s zijn min of meer goed gekozen en Sergio doet zijn best, maar toch vind ik dat we iets missen aan het programma. Het zou nog wat meer ‘ontbloot’ moeten worden. En dat kunnen kunnen ze wel bij VTM als je naar Wendy (Van Wanten) haar boezem kijkt. Toch kon het programma nog rond de 450.000 kijkers boeien maar we zullen zien hoeveel het volgende week nog kan halen als het tegenover ‘De Provincieshow’ op Eén staat.

De echte klassieker van de zomer, is natuurlijk ‘Fata Morgana’. Deze reeks scoorde zoals nooit tevoren, al zal dat vooral liggen aan het slechte weer. Toch haalde het in het begin een paar keer meer dan één miljoen kijkers en daarmee is het programma het op drie na best bekeken programma van de zomer.Zaterdag liet Mechelen zien wat het in zijn mars had. 15 000 mensen kwamen kijken. Dat is bijna een heel sportpaleis vol! Fata Morgana brengt dus echt letterlijk en figuurlijk mensen DICHT bij elkaar. Of de hoge kijkcijfers ook liggen aan presentator Steph weet ik niet echt, maar hij deed het goed voor zijn eerste editie. Sergio zal hij echter niet kunnen vervangen, dat weet hij zelf ook wel. Zondag vond ik het ook een mooie aflevering, maar het was wel minder spectaculair dan de andere. Op het einde kon je zien dat er volgend jaar een nieuw seizoen komt van Fata Morgana Ik ben eens benieuwd wat voor opdrachten ze nog uit hun mouw kunnen schudden! Bouw 1000 huizen in Doel? Maak van Aalst de properste stad van Vlaanderen? Splits Brussel-Halle-Vilvoorde? We zullen het volgend jaar weten…

Tot volgende week!
Michiel D.W.

18:08 Gepost door MediaFlandria in Michiel D.W. kijkt TV | Permalink | Commentaren (7) | Tags: michiel, d w, column, televisie, media |  Facebook |

Commentaren

Aah daar is hij weer =D. Ook nu weer een goed column! Ze zulle bij fata morgana wel moge zoeke naar onderwerpe. en ge hebt er zelf al goei gevonde! LOL =D

Gepost door: Gerrit | 04-09-07

Bedankt voor de leuke reactie :) Toch nog iemand die reageerd :p

Gepost door: MichielDW | 05-09-07

@michiel @ Michiel, weinig reacties omdat je net zoals een commerciele zener betn :p Je start en dan ben je weer weg, dan trg, en dan mediaflandria weg :p de mense moete gwn nog trug kome :D Ik vond het zeer goed je column, haha en die boezem van Wendy :p btw mss kan Ranking the stars nog stijgen, vorige week was het nog vakantie ( nu spijtig genoeg ni meer)

Gepost door: Dres | 05-09-07

@michiel @ Michiel, weinig reacties omdat je net zoals een commerciele zender bent :p Je start en dan ben je weer weg, dan trg, en dan mediaflandria weg :p de mense moete gwn nog trug kome :D Ik vond het zeer goed je column, haha en die boezem van Wendy :p btw mss kan Ranking the stars nog stijgen, vorige week was het nog vakantie ( nu spijtig genoeg ni meer)

Gepost door: Dres | 05-09-07

Het column van Michiel is de laatste maand idd niet al te constant verschenen op MediaFlandria. Maar we denken dat dat vanaf nu wél zal gebeuren. De vakantie is immers voorbij.

Het is ook zeker niet waar dat het column niet gelezen wordt! Dagelijks halen we minstens 300 bezoekers. Soms zijn dat er zelfs 400 of 500. Gisteren waren het er 614. (onze cijfers zijn te raadplegen via 'Statistieken' in de titelbalk bovenaan de pagina). In vergelijking met de 'grote sites' is dit uiteraard niet veel, maar we zijn dan ook maar een 'klein tv-blogje'.


De gemiddelde lezer van MF is blijkbaar niet zo 'reageergezind'. Als er op een dag 5 reacties geplaatste worden, mogen we al blij zijn. Hopelijk worden er in de toekomst meer reacties geplaatst, dat is altijd leuk.

We betreuren het ook dat we de zogenaamd 'Captcha' (de code die je moet intypen voor je reactie gepost wordt) niet kunnen uitschakelen. We denken dat dit voor veel mensen een drempel is of dat sommigen het gewoon vervelend vinden steeds een code in te moeten typen.

Helaas is het niet mogelijk om de Captcha uit te schakelen. SkynetBlogs heeft de Captcha ingevoerd om spam te voorkomen. Maar persoonlijk heb ik liever reacties teveel dan te weinig :).

Gepost door: MediaFlandria | 05-09-07

Idd, ik ben ermee vertrouwd maar het zal voor vele een drempel zijn,

btw srry voor die dubbele post :( ge kunt ze altij verwijderen hé :)

Gepost door: Dres | 05-09-07

Dat is niet erg hoor :p. Nu hebben we weer een extra reactie :p:d

Gepost door: MediaFlandria | 05-09-07

De commentaren zijn gesloten.