08-08-07

Natascha Kampusch geeft tweede interview

Natascha KampuschNatascha Kampusch, het Oostenrijkse meisje dat jarenlang opgesloten zat in een kelder, zal een tweede interview geven op tv. De Oosterijkse openbare omroep ORF zal het interview uitzenden.

ORF2 zal een jaar na de ontsnapping van Kampusch de documentaire ‘Natascha Kampusch – Ein Jahr danach’ (NL: Natascha Kampusch: een jaar later) uitzenden. Hoe ziet het leven van deze jonge vrouw er tegenwoordig uit? ORF-journalist Christoph Feurstein zoekt het uit. Feurstein werd al geloofd voor het eerste interview dat hij met Kampusch afnam. Dat interview haalde een weerzinwekkend marktaandeel van meer dan 90% op de Oostenrijkse tv.

Op 20 augustus wordt de documentaire uitgezonden. Kampusch vertelt onder andere hoe het vandaag met haar gaat, hoe ze het afgelopen jaar beleefde, of ze ernstige trauma’s heeft opgelopen en hoe ze de toekomst ziet.

Vervolgens vergezelt de journalist Natascha samen met haar zus naar de Spaanse hoofdstad Barcelona. Na zoveel jaar opgesloten te zitten vliegt Natascha voor het eerst met een vliegtuig en ziet ze voor het eerst de zee. “Ik heb Natascha nog nooit zo ontspannen en vrolijk gezien”, zei journalist Feurstein na zijn reis. “Ze was overweldigd door de Spaanse architectuur en de mentaliteit van de Spanjaarden.”

Teruggekomen in Wenen, toont Natascha wat ze doet in haar vrije tijd, hoe het op de rijschool gaat en hoe ze tracht om een zelfstandig leven op te bouwen.

Het eerste interview van Kampusch werd bij ons uitgezonden door de VRT. Of zij het tweede interview ook zullen uitzenden is nog niet geweten. |MF

14:12 Gepost door MediaFlandria in Andere | Permalink | Commentaren (1) | Tags: natascha, kampusch, orf, ontvoering, oostenrijk, vrt, media, televisie |  Facebook |

Commentaren

Ook de VRT zal dit interview uitzenden. Op 23 augustus in een aflevering van Koppen. (bron: showbizzsite.be)

Gepost door: N.V. | 08-08-07

De commentaren zijn gesloten.