02-08-07

VRT grootste groep in juli

VRTplopkap1

Ook in juli was de VRT weer de grootste mediagroep van Vlaanderen. De openbare omroep haalde gemiddeld 45% marktaandeel.

Eén is en blijft de absolute marktleider; ze zijn bijna dubbel zo groot als VTM, de grootste commerciële zender van Vlaanderen. Eén haalde 36% marktaandeel, VTM 18.5% (+0.2% tov juli 2006). Canvas stijgt van 7.8% naar 9.5%.

KANAALTWEE en VT4 moeten aan aandeel inboeten. KANAALTWEE haalde vorig jaar 8.4%, terwijl dat dit jaar 6.1% is. VT4 haalde dit jaar 9.1% en dit jaar 6.6%. Deze twee zenders zonden vorig jaar wel het WK Voetbal uit. Wellicht is de daling daaraan te verklaren.

Ook de vele herhalingen op Eén bleven goed scoren, VTM deed het een heel pak minder met hun herhalingen.

De grootste mediagroepen van Vlaanderen, VRT (Eén en Canvas); de Vlaamse Mediamaatschappij (VTM, KANAALTWEE en JIM) en ProSiebenSat.1 Media (VT4 en VIJFtv), zijn tevreden over hun prestaties.

“We doen er niet flauw over dat we veel herhalingen uitzonden. Toch wisselden wij deze herhalingen af met programma’s zoals ‘Tour 2007’ en ‘Zomer 2007’. We hebben veel geïnvesteerd in de omkadering van de Tour”, zegt Anne Stroobants, woordvoerster bij de VRT.

VTM heeft voorlopig geen ambitie om de grootste zender van Vlaanderen te worden. “We maken er geen geheim meer van dat we Eén niet meer zien als onze grote concurrent. Ons marktaandeel tijgt tegenover vorig jaar. De andere commerciële zenders dalen, terwijl VTM stijgt. Daar zijn we tevreden over”, klinkt het bij VTM.

Bij ProSiebenSat.1 zegt men dat men in de zomer geen dure programma’s uitzendt. Enerzijds omdat er minder kijkers zijn en anderzijds omdat de adverteerders geen zin hebben om reclamezendtijd te kopen in de zomermaanden. “Verder mag je het effect van de Tour niet onderschatten”, zegt Kristof Demasure van VT4. “Als de rechten van de Tour vrijkomen, zal ProSiebenSat.1 zeker moete doen om deze te bemachtigen.” |MF

14:47 Gepost door MediaFlandria in Andere | Permalink | Commentaren (0) | Tags: juli, zomer, vmma, een, media, kijkcijfers, vrt, prosiebensat 1, sbs, vt4, vtm, marktaandeel, marktleider |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.