30-07-07

'Tour' dit jaar druk bekeken

wielrennen

De Tour de France is nog niet afgelopen, of er zijn al geruchten dat de winnaar doping gebruikt zou hebben. Des te wonderbaarlijker is het dat de televisieverslaggeving van de Tour nog steeds zoveel kijkers haalt. 1 miljoen kijkers keken naar Sporza op Eén toen de winnaar van de Tour over de finish spurtte.

Het gemiddeld aantal kijkers van de Tour steeg van 466 00 naar 515 000 of 61.5% marktaandeel, zo u wil. Ook op de radio (Radio 1) en via internet (sporza.be) kwamen menig tourliefhebber aan hun trekken. Zo raadpleegden 90 000 bezoekers per dag de site van Sporza. Dat is 30% meer dan vorig jaar.

Ook de talkshow ‘Tour 2007’, die dagelijks rond 22u00 te zien was op Eén ter vervanging van ‘Zomer 2007’, kon spectaculair meer kijkers bekoren dan vorig jaar. Dit jaar keken er gemiddeld 648 000 kijkers (mrtkaandeel: 34.9%). Ter vergelijking: vorig jaar waren dat er maar 389 000 kijkers.

Doping legt dus niet enkel wielrenners geen windeieren, ook de tv weet er blijkbaar beter door te preseteren. |MF

19:11 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (2) | Tags: tour, de, france, media, televisie, tv, vrt, sporza, een |  Facebook |

Commentaren

Tour 2007

De maand juli zit er bijna op en qua TV programma’s is er mij slechts één programma in het bijzonder opgevallen, Tour 2007.

Nu, ik ben wielerfanaat maar ik vermoed dat ook niet wielerliefhebbers aan dit programma iets hadden door de knappe randreportages van o.a. Julien Vrebos. Het waren dikwijls prachtige verhalen met een lach en een traan.

De locaties werden met zorg gekozen en vormden telkens een prachtig decor voor Karl om zijn gasten te ontvangen. Wie gisteren gekeken heeft moet het met mij eens zijn dat er geen mooiere achtergrond bestaat in Parijs dan de Eiffeltoren.

Over de gasten kan soms gediscussieerd worden. Het was de bedoeling om ook niet wielerliefhebbers aan te trekken maar er waren toch enkele BV’s die er echt niet op hun plaats zaten.

Tour 2007 had met Karl Vannieuwkerke de perfecte gastheer. Je ziet onmiddellijk dat hij meeleeft met de koers en dat hoort zo te zijn. Een Mart Smeets heeft dat voor mij heel wat minder.

Deze talkshow zal wellicht een flinke hap uit het budget van de sportredactie genomen hebben door de research die er aan vooraf zal gegaan zijn en de verplaatsing en logies van de vrt-medwerkers en gasten. Ik hoop echter dat dit programma een positieve evaluatie krijgt zodat we het volgend jaar in elk geval terug mogen verwachten. Ik denk niet dat dat een probleem zal zijn gezien de evolutie in kijkcijfers.

Ik zal niet onmiddellijk voor een bepaald programma opblijven indien ik ’s anderendaags moet gaan werken. Voor Tour 2007 maakte ik graag een uitzondering en dat was van De Slimste Mens ter Wereld geleden dat ik dat nog had gedaan.

Vive le vélo zoals Karl zou zeggen en hopelijk tot volgend jaar.

Gepost door: Dean | 30-07-07

@ Dean

Ik ben geen sportliefhebber en Tour 2007 was dan ook niets voor mij maar het zijn zomer dagen en de concurrent heeft niets te beiden dus kan het niet anders als goede kijkcijfers halen :)

@Mediaflandria

Alle de vrt doet weer zijn werk ni goe en ze publicere de kijkcijfers ni,, vtm zal blij zijn, let zo een zwak(ke) week(end)! Dat het maar vlug september is dat vtm weer kan scoren, Trouwens Media Flandria ik weet niet of je vandaag (maandag) naar vtm hebt gekeken maar er werd reclame gemaakt voor een nieuw programma in het najaar, namelijk Huwelijk uit handen met rani, Vergeet dat niet op je blog te melden ;)

Gepost door: Andres | 30-07-07

De commentaren zijn gesloten.