20-07-07

'Tour' haalt minder kijkers in Duitsland

wielrennen

De ‘Tour’ doet het niet goed op de Duitse zender Sat.1. De zender vergaarde de uitzendrechten, nadat de Duitse openbare omroepen ARD en ZDF besloten de uitzendingen te stoppen. Sat.1 hoopte de hoge kijkcijfers van ARD en ZDF te behouden. Helaas voor hen volgen de Duitsers de Tour nu op Eurosport.

Dinsdag haalde ‘Tour de France’ nog 14% marktaandeel bij ARD en ZDF. In de speciale doelgroep werd een marktaandeel van 9% gehaald. Na nieuwe dopinggeruchten stopte ZFD en ARD met het uitzenden van de Tour en werden de uitzendrechten overgeleverd naar de commerciële zender Sat.1. De zender is onderdeel van ProSiebenSat.1 Media, bij ons bekend van VT4 en VIJFtv.

Sat.1 hoopte even goed te scoren met de Tour als ARD en ZDF. De ontnuchtering bij het bekendmaken van de kijkcijfers was dan ook erg groot. Slechts 500 000 kijkers keken donderdag naar de Tour op Sat.1. De marktaandelen lagen op 4.7% bij het gewone publiek en 4.5% bij de doelgroep 14- tot 49-jarigen.

Sportzender Eurosport lijkt de grote begunstigde te worden van de beslissing van ARD en ZDF. Zij konden 940 000 kijkers bekoren met hun commentaren tijdens de live-uitzending van de Tour donderdag. Er werd 8.9% marktaandeel gehaald, wat nog steeds lager is dan bij ZDF en ARD. |MF

De commentaren zijn gesloten.