17-07-07

Column: Michiel D.W. Kijkt TV

MichielDW kijkt TV2

De tweede zomerweek is achter de rug en meer en meer mensen ‘verhuizen’ naar de zon. Iets wat VTM ook zou moeten doen. Men kan misschien verhuizen naar Bree, de thuisbasis van Kim Clijsters? Dan krijgen zij en wij eindelijk wat vuurwerk te zien op VTM, iets wat we nu amper te zien krijgen. Ik vraag mij deze week eveneens af of de makers van ‘Tour 2007’ mijn colmun lezen …

‘Wat is er mis met VTM?’ Dat is de vraag die heel Vlaanderen zich stelt en waar in de kapperszaken, na een babbeltje over Paris Hilton, gepraat wordt. Neem nu bijvoorbeeld ‘Splash’ met de rubriek ‘50 Zaken Om Te Doen In De Vakantie’: ‘vang een vis en leg hem daarna terug in het water’, ‘blaas bellen’ … Gaat VTM zich daartoe verlagen?

Ik heb eens een rekensommetje gemaakt - ja ik kan dan toch wat rekenen - en VTM haalt 15 programma’s op 70 in de top-10, de VRT 55. Wie merkt het verschil niet op? Iedereen meent dat VTM slechte tijden kent, behalve VTM zelf dan, zij zeggen elke maand dat ze een goede maand achter de rug hebben en komen dan weer af met kijkcijfers en marktaandelen uit verschillende doelgroepen,  waar een normaal mens op den duur niet meer aan uitraakt.

Over naar de afgelopen week dan maar. De twee sterkhouders van VTM twee weken geleden, waren deze week niet van de partij; namelijk ‘TOTZ’ en ‘Titanic’. In plaats van ‘TOTZ’, was er nu ‘Brussel 11.07’. Eén wou dit concert dit jaar niet meer uitzenden, wegens de dalende kijkcijfers. En gelijk hebben ze: hun zelfgemaakte show haalde dubbel zoveel kijkers dan die van VTM. Persoonlijk vond ik de Eén-show beter. Ik hoor jullie al denken: Kijk, hij is weer tegen VTM en voor Eén! Maar dat is omdat er op Eén verschillende artiesten waren met liedjes van verscheidene zangers,  terwijl het op VTM allemaal rond Will Tura draaide. Ik heb niets tegen die man, maar na een paar liedjes heb ik al genoeg van hem gehoord. Vorig jaar vond ik de show met Bart Peeters, toen nog op Eén, ook niets. Sandrine zong toen en dan kwam Peeters daar steeds tussen met zijne show … De pogingen van VTM en Jo De Poorter om de show van Eén zwart te maken, door te zeggen dat deze fake was, hebben dus niet geholpen, volgens de kijker.

Een ander programma dat nog even aandacht verdient, is de talkshow ‘Tour 2007’, die ik reeds vermeldde in de inleiding. Het is gewoon een goed programma en ik denk dat bijna niemand mij zal tegenspreken. Het wordt goed gepresenteerd, er zijn boeiende gasten en zeer mooie decors, die de thuisblijvers laten genieten van het mooie Frankrijk. Een zeer positief punt vind ik de gasten. Het zijn niet altijd sportlui zoals bij ‘De Avondetappe’ op Nederland 1, maar ook mensen die onrechtstreeks iets mee te maken hebben met koersen. Toch vertellen ook zij boeiende verhalen.

Om terug te komen op de inleiding; wie mijn vorige column heeft gelezen, weet dat ik 3 gasten rond de tafel van ‘Tour 2007’ te veel vond, omdat de derde té ver van de presentator af zat. En kijk: nu zijn er slechts twee gasten per aflevering! Komt dit door besparingen of hebben ze mijn column gelezen? Het zal het eerste wel zijn, zeker?

Deze week zijn er niet veel nieuwe programma’s. ‘TOTZ’ keert terug en kan hopelijk het niveau van vorige keer behouden. Misschien gaat het VTM deze week beter af. Maar aangezien zij niet uitgenodigd waren op het feest van Kim Clijsters en ze dus nog steeds niet weten wat ze nodig hebben om voor vuurwerk te zorgen op televisie, vrees ik er een beetje voor…

Tot volgende week!

Michiel D.W.

Commentaren

Wat vinden jullie van de column van deze week?

Gepost door: MediaFlandria | 17-07-07

Ik vind de column van deze week héél goed. Waar het vorige week nog een opsomming was van de programma's, krijgen we nu een kritische kijk voorgeschoteld. Goed werk, Michiel!

Het feit dat Tour 2007 nu maar 2 gasten heeft, zal waarschijnlijk liggen aan het feit dat de uitzendingen nu vanuit Frankrijk plaats vinden en de transport en verblijfkosten voor de gasten te hoog zouden oplopen ...

Gepost door: TV_Watcher | 17-07-07

Ja dat dacht ik ook al maarjah kon toch maar hopen :)

Gepost door: MichielDW | 17-07-07

Zal idd zo zijn. + dan nog eens (eventueel) reserverings-kosten he :) Maar swat. Deze week was het goed, beter gezegd Heel goed. Iets meer kritiek op VTM & hun blunders, tjah zij maken die ook. Wat ik ook tof vind (en VTM zou dit ook beter bekijken) is uw rekensommetje :) Eat that VTM :)

Gepost door: Fabian | 17-07-07

Ik kan niet anders dan stellen dat ik het in orde vond omdat ik het onderwerp, "Wat is er mis met VTM?", gisteren had aangebracht ;-). Nee echt waar, het leest aangenaam. Goed gedaan.

Wat Tour 2007 betreft kan ik zeggen dat ik het nog geen enkele keer gemist heb. Ik zie nu eenmaal graag koers. Het is goed gemaakt en ook als niet wielerliefhebber heb je er iets aan door de interviews en de mooie beelden.
PS: morgenavond schuiven er terug drie gasten bij aan de tafel van Karl, ik denk éénmalig.

Gepost door: Dean | 17-07-07

Amai merci voor de goede commentaar! Ja dean gij had gezegt van wat is er mis met VTM en kvond het wel leuk idee dus thx... en ik schrijf het gewoon dus daarom leest het misschien aangenaam... kben echt aangenaam verrast amai!

Gepost door: MichielDW | 17-07-07

goe ja tof ik was vandaag vtm aant zien puzzeltijd :p en der was een technische stroring dus eventjes geduld ge kent da wel en dan 3 video clips en dan gwn Sketchup ipv puzzeltijd :o ze hebbe daar iets me sketch up bij vtm!!!!! en van de vlaamse feestdag ma deels ook te make de show op vtm duurde meer dan 2 uur en die van één was korter maja idd will tura is nx voormij!!!! dus kep ook ni gekeke twas afgezaagt en die Jo de poorter das ne toffe ma die moet et aflere altijd euhm en euhm euhm eumh te zegge :) en pfff das egt kut da één wel scoort met hun herhalinge :( en ps tmag altij nog straffer :p xxx

Gepost door: A.r | 17-07-07

Maar tzijn toch al positieve reacties en daar doen we het voor he :p

Gepost door: MichielDW | 17-07-07

De commentaren zijn gesloten.