12-07-07

Radio Contact en VT4 denken aan radiozender

ProSiebenSat.1 Media

Het is al langer bekend dat SBS Belgium, de moederholding boven de tv-zenders VT4 en VIJFtv, radio wil maken. Radiozender ‘Radio Contact’ en SBS zoeken toenadering.

Dat u nog nooit naar/van Radio Contact heeft geluisterd, is eerder regel dan uitzondering. De zender haalt amper 0.68% marktaandeel, goed voor slechts 50 000 luisteraars per dag. De directeur van Contact zegt: “Het gaat niet goed met ons. Daarom zoeken we een sterke partner. Er zijn nu al enkele maanden gespreken aan de gang met SBS. Er wordt niet meer geïnvesteerd in Radio Contact, voordat we een sterke partner gevonden hebben.”

SBS en Contact zouden bijvoorbeeld reclame kunnen maken voor elkaar en bepaalde diensten gemeenschappelijk gebruiken.

Enkele kleinere, provinciale radio’s werken nu al nauw samen. Ze willen zich binnen enkele jaren verenigen in één nieuwe, commerciële, nationale radiozender, naast Q-Music en 4FM. Radio Contact is ook gevraagd om deel uit te maken van dat project, maar men zegt dat men geen geduld meer heeft.

SBS Belgium zegt dat het staat te popelen om te starten met radio maken. Momenteel worden alle pistes nog bekeken. De onderhandelingen met Contact zijn zeker nog niet ver gevorderd. SBS woordvoerder Kristof Demasure zegt: “We denken nog steeds dat het herschikken van de FM-band voor ons de enige goede oplossing is. Verder willen we ook nog steeds Radio Donna overnemen.”

SBS Belgium maakt deel uit van het groot Duits-Luxemburgs tv-concern ProSiebenSat.1 Media, dat al tientallen radiozenders heeft, verspreid over Europa. |MF

De commentaren zijn gesloten.