10-07-07

Column: Michiel D.W. kijkt TV

MichielDW kijkt TV2
De zomervakantie is nu echt begonnen en de zenders hebben hun programmatie nog even wat verfijnd om de zomer in te gaan. Mensen gaan op reis om weg te zijn van hun familie, de kinderen willen naar de zee in plaats van elke dag met de blokjes te spelen en daardoor verdwijnen zij uit de top-10.
 

Op maandag viel mijn oog op de nieuwe docusoap ‘Cruiseline’ op Eén, dit gaat over een schip van Stelios, de oprichter van vliegtuigmaatschappij easyJet. In de eerste aflevering zag je hoe het schip werd gemaakt en er werden uitbundig fake-lach foto’s gemaakt. Het is geen gewone cruise, want Stelios wil vooral een jong publiek aantrekken en dat zorgt voor ongenoegen bij de oudere mensen. Het programma zorgde al voor veel ophef in Engeland maar daar trekken wij ons niets van aan. Het programma is leuk voor mensen die wat meer willen weten over het zeemansleven, maar ik heb er alleszins al genoeg van gezien. Het programma haalde 494.089 kijkers en had sterke concurrentie van het VTM-programma ‘Voetbalvrouwen’ dat een degelijk niveau kan behalen.

Na het wegvallen van ‘Blokken’ komt ‘Vriend of Vijand’ in de plaats. De vijand overwint het van de vriend, want het programma is niet terug te vinden in de top 10, net zoals dat bij ‘Splash’ het geval is.


Woensdag was het weer zover: het nieuwe seizoen van ‘Tien om te Zien’ ging van start! Van op het strand van Blankenberge schotelen Anne en Elke ons in de zomer artiesten uit binnen- en buitenland voor. Het programma bestaat al jaren en is altijd een mijlpaal in de zomer van VTM en dat was het ook nu weer. Er kwam weer veel volk opdagen om met Laura Lynn mee te zingen en om de krachten te bundelen met Mega Mindy.

Ik heb er naar gekeken en heb toch 2 opmerkingen: ik verwachtte bij het begin van ‘TOTZ’ het leuke muziekje waardoor je direct in de TOTZ-sfeer komt, maar Anne kondigde al meteen de eerste artiest aan. Ook vond ik het decor en de belichting wat minder. Weinig spotjes en een decor dat toch eens mag verander worden. Maar Vlaanderen laat dat allemaal aan zich voorbijgaan want er keken maarliefst 678.169 mensen naar de eerste aflevering!

Op woensdag was er weer veel tennis te zien. De kwartfinale tussen Henin en S. Williams was een topper van formaat en dat weet het Vlaamse publiek ook: 595.865 mensen zagen Henin ook aan het langste eind trekken al kon Serena het daarna toch weer niet toegeven.

Donderdag was er dan weer de laatste aflevering van ‘Zomer 2007’ met Marcel Vantilt. Eddy Wally werd uitbundig gevierd en we werden klaargestoomd voor wat ons de komende weken zal overvallen: de Tour de France. Karl Van Nieuwkerken neemt de koppositie over rond 22u00 en presenteert vanaf nu ‘Tour 2007’. Telkens zal deze talkshow op een andere locatie opgenomen worden. Bij de felle wind doen Karl en zijn gasten alsof er niets aan de hand is en bij regen doen ze eveneens gewoon door! De tafel vond ik wel zeer speciaal en het had volgens de makers veel betekenis. Ik vond die tafel wat onpraktisch, want Karl zat ver van de derde gast.

Op de eerste dag van die Tour De France werd er een proloog gereden in Londen, maar er was deze week wel meer te zien dan de Ronde Van Frankrijk. Zo was er de vrouwenfinale tussen Venus Williams en Bartoli, waar Venus aan het langste eind trok. Sporza zond  eerder dan Frankrijk, Nederland en Engeland het winnende punt uit vanuit het zonnige Londen. Zaterdagavond waren er ten slotte enkele topfilms op tv, zoals ‘Ray’ en ‘Titanic’, de zeer mooie film over de gelijknamige legendarische boot.

Michiel D.W.

Op- of aanmerkingen? Laat het ons weten! Volgende week dinsdag is er weer ‘Michiel D.W. kijkt TV’.

13:29 Gepost door MediaFlandria in Michiel D.W. kijkt TV | Permalink | Commentaren (17) | Tags: media, michiel, d, w, tv, televisie, column |  Facebook |

Commentaren

DAGEN VAN DE WEEK michiel kent dus duidelijk de dagen van de week niet na maandag komt niet woensdag maar wel dinsdag.

Ma voor de rest was het oké

Gepost door: MAXJE | 10-07-07

Ik bespreek ook niet alle dagen :)
Maar ik heb al laten weten dat die match tussen serena en henin op WOENSDAG was en niet DINSDAG maar precies nog niet verbetert... dus dan bespreek ik maandag-woensdag-zaterdag + tour

Dus dan staan dagen wel juist :)

Gepost door: MichielDW | 10-07-07

Ook nog donderdag maarja dat doet er nu niet toe... die een match was woensdag dus dan klopt de dagen van de week wel he :p

Gepost door: MichielDW | 10-07-07

hmmz ik had gedacht dat we een hele kritische collumn zouden krijgen maar dat valt wel mee.
Toch een leuke collumn.

Gepost door: Lesley | 10-07-07

Is dat goed of slecht dat het meer kritisch moet zijn?
Dank u voor compliment

Gepost door: MichielDW | 10-07-07

sorry dak het zeg hé ma ik vond het nogal saai :s ge bespreekt gwn ewa de top 10 en wa er op tv was ma gept ma weinig kritiek of baja iets interessants :s sry hé :s

Gepost door: A.r | 10-07-07

Ik moet A.r gelijkgeven. Dit is geen column maar een weekoverzicht van wat Mediaflandria dagelijks van info heeft bij het kijcijferoverzicht. Beperk je tot één onderwerp, één programma. Volgende week beter?


Gepost door: Dean | 10-07-07

Ik moet Dean en A.R. ook gelijk geven. Ik had verwacht dat je max 2 programma's uitvoerig (geen inhoud, maar kritische analyse) zou besproken hebben.

Gepost door: Rob | 11-07-07

ben ik nu de enige die wel heel positief is ...

Gepost door: JILL | 11-07-07

Bedankt voor de commentaren. We zullen kijken of we hier eventueel reking mee kunnen houden. Als jullie nog opmerkingen hebben, hebben we zeker graag dat je die hier neerschrijft.

Gepost door: MediaFlandria | 11-07-07

Een beetje kritischer mag idd, maar hij omschrijft het wel goed, en gasten, it's his first time you know :)

Gepost door: Fabian | 11-07-07eerst was iedereen bang dat hij te kritisch zou zijn ...

Gepost door: jimmy | 11-07-07

Tis echt he :) Tis daarom dak ni zo kritisch was maar ok als het kritisch mag zijn...

Gepost door: MichielDW | 16-07-07

Morgen column 2 : zijn er suggesties? Op het laatste moment :p

Ma kweet zo dat er weer kritiek op gaat komen omdat het dan TE kritisch gaat worden :)

Gepost door: MichielDW | 16-07-07

Suggestie's? nah :) En te kritisch mag ook se :)

Gepost door: Fabian | 16-07-07

MichielDW, een mogelijk onderwerp zou kunnen zijn: "Waarom gaat het op dit ogenblik mis met VTM?" We moeten vastellen dat VTM gewoon weggeblazen wordt door de openbare omroep.

Gepost door: Dean | 16-07-07

ik verwacht morgen terug een scherpe analyse, ik ben alvast terug 'benieuwd'

Gepost door: jezzy | 16-07-07

De commentaren zijn gesloten.