07-07-07

'Live Earth', live op JIM

earth12

Vandaag vinden de concerten van ‘Live Earth’, georganiseerd door Al Gore, plaats. In 9 verschillende steden, verspreid over 7 continenten, zingen bekende en minder bekend artiesten om de gewone man te wijzen op de gevolgen van global warming.

In ons land heeft JIM de uitzendrechten voor het evenement vergaard. Om 10u00 zaterdagmorgen begonnen ze met uitzenden en dit zullen zij doen tot 6u00 zondagmorgen. Zaterdagmorgen startten VJ Jan en kersvers VJ Cliff, in de vooravond nemen VJ’s Ilse en Niko het over om opgevolgd te worden door VJ’s Ben en Caroline die tot 6u00 doorgaan.

Er zullen livebeelden getoond worden vanuit New York, Londen, Johannesburg, Rio De Janeiro, Shanghai, Tokio, Sydney, Hamburg en Istanbul.Er zijn optredens van grote namen zoals: Madonna, Bon Jovi, The Black Eyed Peas, The Police, Red Hot Chili Peppers… Ondertussen komt de kijker meer te weten over global warming en de gevolgen ervan. Zo zullen weervrouw Jill Peeters en Dixie Dansercoer opdagen in de JIM-studio.

‘Live Earth’ is een goedbedoelde actie. Toch reageren sommigen kritisch. Men vindt het niet kunnen dat supersterren oproepen om schoner te leven, terwijl zij zelf met luxewagens en privéjets de wereld doorkruisen. De organisatoren van hun kant, wijzen erop dat dit de enige manier is om zoveel mensen te bereiken. |MF

10:48 Gepost door MediaFlandria in VMMa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jim, vmma, live, earth, al, gore, klimaat, global, warming |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.