06-07-07

'The Simpson' voortaan gedubd?

De kans bestaat dat de tekenfilm ‘The Simpsons’ op VT4 binnenkort gedubd en niet langer ondertiteld wordt. Als blijkt dat de gedubde versie van ‘The Simspons Movie’ een succes is, is het van dattum.

Onlangs dook op het internet een promotiefilmpje op van de nieuwe film van ‘The Simspons’. Tot ieders verbazing bleek dat de personages Nederlands spreken. Er zal dus een gedubde versie van The Simpsons Movie in de Vlaamse zalen verschijnen.

Men heeft al laten weten dat de serie ‘The Simpsons’ niet meer ondertitelt, maar gedubd zal worden, als blijkt dat de gedubde film een succes is.

Op verscheidene internetfora reageren kijkers verbolgen. “Meer dan de helft van de Vlaamse vakantiegangers vindt het vervelend dat tv-programma’s in Duitsland en Frankrijk gedubd worden en nu willen ze dat in Vlaanderen ook al beginnen doen!?” reageert iemand op de site van Zatte Vrieden.

Er gaan reeds stemmen op om protestbrieven te sturen naar SBS Belgium en naar verscheidene andere media in Vlaanderen. |MF

21:02 Gepost door MediaFlandria in ProSiebenSat.1 Media | Permalink | Commentaren (9) | Tags: sbs, simpson, film, movie, televisie, serie, vt4, media |  Facebook |

Commentaren

Het voordeel van dubbing bij jeugdprogramma's is natuurlijk dat je je publiek vergroot. Niet ieder kind is al vroeg in staat om ondertitels te lezen. En als je zo de verschillende fora bezoekt, is ook nog niet iedere puber in staat om normaal te schrijven :p

En hoe graag veel 'volwassenen' dit niet graag horen. The Simpsons blijft een programma voor kinderen.

Gepost door: Karel | 09-07-07

Dank u voor het compliment Karel...

Ik ben er alleszins tegen : alles wat gedubd wordt vind ik persoonlijk minder goed... liever de echte stemmen zeker nu je de echte hebt gehoord

DINSDAG : MICHIELDW KIJKT TV!!!

Gepost door: MichielDW | 09-07-07

Tuurlijk Michiel, Ik zou er ook niet tegen kunnen dat alles gedubd wordt. Maar bij kinderfilms en kinderprogramma's vind ik dat minder erg en soms is de Vlaamse versie veel beter ingesproken.

En dat gebeurt toch al bij vele kinderprogramma's op de TV. Dat het bij de Simpsons zo'n reacties uitlokt is vooral door de oudere kijkers die dat blijkbaar niet accepteren. Maar zoals ik al zei: het blijft een kinderprogramma, en zonder dubbing sluit je eigenlijk wel een deel van die kinderen uit.

Groeten,
Karel B.

Gepost door: Karel | 09-07-07

Of het een echt kinderprogramma is, ben ik niet zo zeker van. Het richt zich naar een zeer groot publiek. En je zegt het zelf, soms is de vlaamse versie beter. maar de belgen zijn al een tijd gewoon The Simpsons gewoon in het engels/amerikaans. Ik denk dat het een slechte zet zou zijn om nu ineens alles te dubben. oftewel zenden ze 's ochtends een nederlandstalige versie uit & 's avonds de engelstalige.

Moest dit gebeuren, zal ik niet meer kijken. het verliest zijn charme & kracht.

Gepost door: Fabian | 09-07-07

@Fabian
Dat vind ik ook. Trouwens, ik denk dat echte peuters en kleuters de reeks niet volgen. Ik denk dat dat begint wanneer kinderen in het 2de, 3de leerjaar zitten en dan kunnen ze lezen.

En trouwens, door Engelstalige programma's van jongsaf te volgen, heb je het later gemakkelijker om Engels te lezen.

Last, but not least verliest The Simpsons idd zijn charme door dubbing. 'Doh' uit Homers mond klinkt bv al helemaal anders als het uit de mond komt van Chris Vanden Durpel.

Maar als ik op het net de kritieken lees, dan denk ik niet dat ook de reeks gedubt zal worden. Vlamingen houden nu eenmaal niet van al dat gebud. :)

Gepost door: MediaFlandria | 09-07-07

Vele pubers kunnen ook goed engels door die series en als ze dat gaan weghalen...

Gepost door: MichielDW | 09-07-07

ik vind het schandalig dat ze de serie misschien gaan dubben ,de film to daar aan toe das maar een keer maar heel de serie ? en karel als je zegt dat the simpsons voor kinderen is stel ik mij toch wel vragen bij welke humor je dan wel lacht,sketchup misschien.als je echt zou weten waar the simsons om draait zou je weten dat veel van de humor schuilt in de goed geschreven dialogen end refferenties naar films,kunst en cultuur.

Gepost door: koen soontjens | 18-07-07

tja als ze het doen moete we maar een petitie houden :)

Gepost door: celb. | 19-07-07

er is op deze site http://www.timmagnus.be/simpsons/
is er al een petitie ,alstublief iedereen die tegen het dubben is :tekenen!

Gepost door: koen soontjens | 19-07-07

De commentaren zijn gesloten.