29-06-07

VRT, VTM en VT4 beboet

tv

Vlaanderens drie grootste mediagroepen moeten boetes betalen omdat ze teveel of op illegale wijze reclame hebben uitgezonden. Het gaat om de groepen VRT, VMMa en SBS Belgium.

De boetes worden gevorderd door de VRM, de Vlaamse Regulator van de Media. Zij zien erop toe dat alles wat de Vlaamse omroepen doen, volgens het boekje verloopt.

En dat is dus niet altijd het geval. SBS Belgium (VT4 en VIJFtv) is het stoutst. Zij moeten al voor de vierde maal een boete betalen. Dit keer omdat er na ‘The Block Falconplein’ werd te snel een reclameboodschap van Yakult getoond. Te betalen som: € 25 000. In totaal heeft SBS al € 60 000 moeten betalen.

Ook de VMMa ging in de fout. Zij moeten € 17 500 betalen. Op hun eerste net VTM kwam een muziekwinkel op de achtergrond iets te nadrukkelijk in beeld in het programma ‘Supernanny’. Op hun tweede zender KANAALTWEE werden de kijkers geconfronteerd met het logo van Danone.

Ook de VRT ging in de fout. Zij maakten er zelfs drie ter waarde van € 17 500. In ‘Witse’ werd er iets teveel nadruk gelegd op een product van Coca Cola, in ‘Debby en Nancy’ werd er heel nadrukkelijk reclame gemaakt voor DSM Keukens en ook een reclamefilm voor een film kon niet door de beugel. Onlangs moest de VRT ook al eens € 10 000 euro betalen.

De VRT gaat haar boete betalen, VMMa en SBS gaan misschien nog in beroep. |MF

14:54 Gepost door MediaFlandria in Andere | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vtm, vrt, vt4, boete, reclame, media, televisie |  Facebook |

Commentaren

En daarvoor geven ze een boete, omdat toevallig een beetje reclame erin komt van bv Coca cola? Tjeeses :) Owke er mag alleen tijdens de reclame reclame gemaakt worden, maar wat moet je doen in de series? alles afplakken :p

Gepost door: Fabian | 29-06-07

Tja het is een beetje muggenzifterij, maar ergens moeten ze een grens trekken hé :)

Stel je voor: "Kom Witse er is een moord gepleegd." "Wacht even, ik ga eerst nog een lekkere, frisse pint Coca Cola drinken" :p

Gepost door: MediaFlandria | 29-06-07

En daarvoor geven ze een boete, omdat toevallig een beetje reclame erin komt van bv Coca cola? Tjeeses :) >>> Zo toevallig zal dat niet zijn hoor. En waarschijnlijk trekken ze zich daar niets van aan want met die reclame verdienen ze die boete meer dan een paar keer terug... Debby en Nancy zal veel geld kosten en daarmee dat men dit oplost met reclame niet altijd op de manier die toegelaten is en de vrt liet ook weten dat ze niet in beroep gingen en dat ze de boete als een gewone burger gingen betalen. Alsof een gewone burger niet in beroep mag gaan? Trouwens wie denk je dat die boete betaalt? Inderdaad, Wij!

Gepost door: Andres R. | 29-06-07

De commentaren zijn gesloten.