27-06-07

SBS (VT4 en VIJFtv) overgenomen door Duitsers

Ricus Jansegers

De Duitse televisiegigant ProSiebenSat.1 [zeg: pro zieben zat einz]neemt het Luxemburgse SBS Broadcasting over. SBS baat verschillende televisiezenders uit in Europa. Zo beheert SBS bij ons VT4 en VIJFtv. ProSiebenSat.1 Media, zoals de nieuwe groep zal heten, is de tweede grootste televisiegroep van Europa.

ProSiebenSat.1 is de grootste commerciële zendergroep in Duitsland. De groep heeft 4 zenders in Duitsland, waaronder Sat.1 en ProSieben. ProSiebenSat.1 wil met de overname van SBS Broadcasting volop de concurrentie aangaan met de RTL Group, de grootste mediagroep van Europa. RTL heeft in Vlaanderen geen tv-zenders. In Wallonië hebben ze er drie.

ProSiebenSat.1 heeft 3,3 miljoen euro moeten betalen om SBS over te kopen. De naam van de fusie tussen ProSiebenSat.1 en SBS Broadcasting zal ‘ProSiebenSat.1 Media’ heten. De naam SBS verdwijnt dus.

De Belg Patrick Tillieux zal de onderneming leiden. Hij stond eerst aan het hoofd van SBS Belgium (binnenkort waarschijnlijk ProSiebenSat.1 Media Belgium, de holding boven VT4 en VIJFtv), vervolgens werd hij de baas bij SBS Broadcasting en nu leidt hij dus ProSiebenSat.1 Media.

ProSiebenSat.1 Media heeft zenders in 13 landen: 24 gewone tv-zenders, 24 betaalkanalen en 22 radiozenders. |MF

Commentaren

Het valt te hopen dat de kijker er profijt uit haalt he. Kheb in Duitsland al is gekeken naar Pro7 en Sat1 en ze zage er toch goed uit dus... alleen wa veel reclame nog meer as op vtm

Gepost door: John | 27-06-07

De commentaren zijn gesloten.