25-06-07

VRT Nieuws heeft nu één redactie

VRTplopkap1Een emotioneel afsheid vanmorgen aan de VRT. De nieuwsdiensten verenigden zich vanaf deze morgen in één en dezelfde redactie.

De nieuwsredacties van het tv-nieuws, radionieuws en de internetredactie zitten nu op één en dezelfde vloer. De nieuwe vloer bestaat uit twee verdiepingen. Er zijn radiostudio’s en een tv-studio voorzien. “Het is de bedoeling om nog betere nieuwsprogramma’s te maken”, zegt Pieter Knapen, de coördinator van het nieuwe project. “Nu is er echt één VRT Nieuws en niet de afzonderlijke compartimenten van vroeger. Alles zal nu veel efficiënter verlopen als voorheen.”

Vanaf nu worden alle beelden ook digitaal opgeslagen. Tot gisteren werkte men nog analoog, met videocassettes. De laatste videocassette werd vandaag symbolisch begraven aan de VRT-toren. |MF

19:45 Gepost door MediaFlandria in VRT | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vrt, nieuws, media, televisie, journaal, redactie |  Facebook |

Commentaren

Met een 2PK van 1959 heen en terug naar Peking. geachte dames/heren van de pers, geachte sponsors, beste vrienden en sympathisanten,


Na een voorbereiding gespreid in de tijd over 4 lange jaren en een ontelbaar aantal kilometers is het eindelijk zo ver: “De Marre vertrekt met zijn 2PK uit 1959 richting Peking”

Op 20/07/07 wordt het startschot gegeven voor het grote avontuur richting Peking, via de beroemde Zijderoute. De heenreis zal nog verlopen in het zog van de organisatie PRO maar daarna wordt het echt menens: uitsluitend op eigen kracht en (vooral 2PK)-vermogen zal de Marre de terugreis proberen tot een goed einde te brengen via Mongolië, Rusland, Kazakstan, Georgië,Turkije zo richting Europa.
Voor diegenen die nog niet op de hoogte mochten zijn: het project wordt gesponsord t.v.v. het Kinderkankerfonds, K.O.E.S.T.E.R en Make a Wish. En voor alle duidelijkheid: elke gesponsorde cent gaat rechtstreeks naar één van deze doelen.
Alle kosten die dit project meebrengt worden immers door de Marre zelf volledig voor eigen rekening genomen.

Het vertrek van de Marre is voorzien op 20/07/07 om 10h00 in de Sterrestraat 259 te Lokeren. Vanuit zijn uitvalsbasis gaat het dan richting Noyal-sur-Vilain alwaar hij de groep PRO zal vervoegen.


We hopen jullie op 20/07/07 massaal te mogen begroeten… hoe groter de media-aandacht immers des te makkelijker het is om eventuele sponsorgelden vrij te krijgen. De voorbije 3 jaar werd op die manier in totaal reeds een niet onaardig bedrag van 20.000 euro verzameld, geld dat cent per cent nuttig werd besteed door het Kinderkankerfonds en Make-a-Wish.


Tot vrijdag 20/07/07,
De Marre

Gepost door: marnix vagenende | 12-07-07

De commentaren zijn gesloten.